MEHMET TIRPAN

Sivas Valisi Salih Ayhan kurumlarda izinle ilgili talepler olduğunu mümkün olduğunca yaz aylarında izin kullanılmaması gerektiği noktasında kurum amirlerine talimat verdi.

Yaz aylarının işin en yoğun olduğu dönemler olduğunu hatırlatan Ayhan, “Yoğun bir şekilde izin talepleri var. İzin planlamasını her birim amiri sorumluluk bilincinde hareket ederek iş akışını ve yoğunluğunu görerek planlama yapmasını istiyorum. Yani programların ve işlerin en yoğun döneminde tamamen kendi bireysel mutluluğu için izin planı yapıyorsa bu kişi izin konusunu tekrar gözden geçirsin” dedi.

Sivas’ta kış aylarının sert ve uzun geçmesi sebebiyle inşaat sezonunun çok kısa olduğunun altını çizen Ayhan, “Kurum amirleri ve müdür yardımcıları da dahil olmak üzere izin planlamalarını özellikle gözden geçirsin. Mevcut işlerimizi birebir takip ederekte inşallah yazı geçireceğiz. Bir diğer konuda sosyal medya kullanımı. Tamam sosyal medyayı kullanmak güzel. İnsanlar meramını anlatıyor. Duygularımız aktarma ve iletişim noktasında sosyal medyanın artıları var. Ancak tehlikeli tarafı da var. Kontrolsüz bir şekilde farkında olmadan birşeyler paylaşılıyor. Kurum ve birim amirleri devlet sorumluluğu içerisinde gerek kendi sosyal medyaları gerekse kurumların sosyal medya hesaplarından şehrimizin imajına zarar verecek söylemlerden mutlaka kaçınmalı. Hatta tam tersi şehrin imajını artıracak söylemlere yer verelim. Herşeye cevap vermek zorunda değilsiniz. Bazen dikkat çekmek için bazı kişiler absut şeyler yazabilir. Yorumların hepsine cevap verme gibi bir lüksümüz ve zamanımız yok. Sivas’a gelen misafirler Sivas’ın geçmişini kültürünü görünce hayran kalıyor. Bazıları şuursuzca bazıları ise bilerek kötü paylaşımlarda bulunuyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Bizim vazifemiz iyilikleri ve güzellikleri paylaşmak” şeklinde konuştu.

“TARİHİ ESERLERİMİZİ MUHAFAZA ETMEK VE KORUMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Sivas’taki tarihi eserlerin korunması noktasında da çalışmalar başlatıldığına dikkat çeken Ayhan, “Sivas’taki tarihi eserlerin bakım ve onarımı noktasında çok titiz bir takibimiz var. Özel bir hassasiyetimiz var. Güvenlik kuvvetleri ile beraber tarihi eserin üzerine bir çizik bile atanı birebir takip edeceğiz. Her taraf kameralarla donatılmış vaziyette. Geçtiğimiz günlerde tarihi esere yazı yazan bir genci tespit ettik gerekli cezayı verdik. Bundan sonra bütün süreçte geçmişten günümüze kadar gelen mirasımıza kimsenin zarar vermemesi adına özel bir çalışma başlattık. Komuoyuna seslenmek istiyorum. Tarihi eserlerimizi muhafaza etmek ve korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu konuya özellikle hassasiyet gösterilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.