MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanacak olan trafik yoğunluğundan dolayı vatandaşları uyararak, Emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri alacağını söyledi.

Kurban Bayramında trafik akışının ciddi derecede yoğun olacağını tahmin ettiklerini belirten Vali Ayhan, “Yasakların kalkması ile birlikte son günlerde ciddi kazaların yaşandığını gözlemledik. Bu konuda adeta emniyet güçlerimiz teyakkuzda olacak. Suşehri bölgesinde yaşanan kaza bizleri çok üzdü. Takla atan aracın içerisinde 6-7 kişi vardı. Aracın içerisindeki 3 çocuk ciddi şekilde yaralandı. Bir evladımızın halen bilinci kapalı tedavi görüyor. Bu tür üzücü olaylarla karşılaşmak istemiyoruz. Bu nedenle uykusuz ve yordun yola çıkmayalım. Emniyet kemerimizi takarak trafik kurallarına riayet edelim” dedi.

“SEYAHATE ÇIKACAK HEMŞERİLERİMİZ AŞI OLSUN”

Otobüsle seyahat edecek vatandaşlara da maske, mesafe, hijyen ve aşı konusunda uyarılarda bulunan Vali Ayhan, “Aşılama konusunda ciddi bir mesafe kat ettik ancak halen aşı karşıtı insanlar var. Aşı olmadığımız sürece bu hastalıktan kısa sürede kurulmamız mümkün değil. Bulaş riskini ortadan kaldırmak için aşı olmamız ciddi önem arz ediyor. Özellikle otobüsler aracılığı ile seyahat edecek olan hemşerilerimizden aşı olmalarını rica ediyoruz. Aşı temini konusunda sıkıntımız yok. Aile Sağlığı Merkezleri, Cumhuriyet Üniversitesi, Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesindeki aşı polikliniklerinde aşılamalar yapılıyor. Yine ilçelerimizdeki hastanelerimizde de aşılarımız mevcut. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Aşılama oranımız ne kadar çok artarsa salgından biran önce kurtuluruz” ifadelerini kullandı.