Eğitim noktasında LGS sınavında elde edilen başarısızlığın ardınan Sivas’ta eğitim anlamında bir çok projeyi hayata geçiren Vali Salih Ayhan, oldukça iddialı konuşarak 2019 yılında yapılan LGS sınavında 59’uncu sıraya gerileyen Sivas’ın 2020 Haziran ayında yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavında ilk 20’nci sıraya yükseleceğini söyledi.

MEHMET TIRPAN

Sivas’ın eğitim noktasında LGS'de 59'uncu sıraya gerilemesinin ardından oldukça iddialı konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Haziran ayında yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavında (LGS) Sivas’ın ilk 20’ye gireceğini söyledi.

Eğitimdeki başarısızlığın ortadan kaldırılacağını aktaran Ayhan, “Sivas eğitimde Haziran ayında ilk 20’de olacak. 2021 yılında da ilk 10’u zorlayacağız. Eğitimde oldukça iddialıyız. Emeksiz ekmek olmaz. Cenabı Allah hiç kimsenin emeğini zayi eylemez. İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizde olağanüstü inanmışlık var. Okul müdürlerimiz yine aynı” dedi.

Eğitim alanında hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler veren Ayhan, “Geçen sene eğitimde değişim dönüşüm hareketi başlattık. Yine Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme (KÖPRÜ) projesini başlattık. Eğitimle alakalı tüm sorunları masaya yatırdık. Eksiklikleri ve sıkıntıları gördük. Potansiyele baktık ve hedeflerimizi koyduk. Akademik anlamda çocukların kazanımlarını daha da artırma gayretimiz var. 2020 yılı Nisan ayını tabiri caizse iple çekiyorum. LGS ve YKS sınavına girecek çocuklarımızın başarılarını hep birlikte göreceğiz. Eğitimde gerçekten olağanüstü seferberlik ilan ettik. Heyecanlı ve inanmış bir ekibimiz var. Sadece çocuklarımızla ilgili 4 milyon TL’ye yakın materyal desteği sağladık. Her ay düzenli olarak 12 bin çocuğumuzu sınava katılmalarını sağlayarak takip ediyoruz. Çocuklar için il genelinde 40’a yakın kursumuz var. Bu kursların arasında etüt eğitim merkezleri de var.  Buralarda çocuklarımıza düzenli eğitimler veriliyor. Yetenek sınavına giren ve yetenekleri belirlenen 700 öğrenci evlerinden servisle alınıyor spor salonuna getiriliyor ders bitiminde tekrar evlerine bırakılıyor. Bu çalışmalar Türkiye’de tek. Hizmete açılan Yetenek ve Beceri Merkezi’de Türkiye’de tek. Olağanüstü bir gayret içerisindeyiz. Öğretmenlerimize güveniyorum. Öğretmenler toplumdaki değişimin öncüleridir. Yine velilerimizi eğitiyoruz. Öğretmenlerimizi motive ediyoruz. Okul Müdürlerimizi destekliyoruz. Başarısız okul müdürlerini de görevden alıyoruz. Oluşturduğum sistem sayesinde okulların tamamını görebiliyorum. İlçelerdeki okulları dahi sınıf sınıf görebiliyorum. Okullarda atölyeler açılıyor. Çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Eğitimde yakalayacağımız başarıyı hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.