Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun "Yabancı sayısına kısıtlama getireceğiz" şeklindeki açıklamasına  Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'dan tepki geldi.

Aybaba, "Lucescu bunu kime sormuş? Böyle ezbere iş olur mu?" dedi.

Kulüplerin şu anda kadrolarındaki yabancı oyuncularla anlaşmaları olduğunu hatırlatan Aybaba, "Böyle ben yaptım, karar verdim, bu böyle olsun diyerek iş yapılmaz. Lucescu da bunu tek başına kimseye sormadan söyleyemez. Bunun bir geçiş süreci olur. Artık 3-5 sene neyse... Ona göre kadrolar yapılanır" ifadelerini kullandı.

Federasyonun kimseye sormadan yabancıyı serbest bıraktığını vurgulayan Aybaba, "Şimdi yine kimseye sormadan kısıtlıyorum diyemezler" dedi.

Aybaba, "Yabancıyı serbest bırakmadan önce bizleri yani teknik direktörleri bir kere topladılar. Bize fikirlerimizi sordular. Ben o zaman; madem o kadar istiyorsunuz, tamam serbest kalsın. Ama buna kriterler koyalım. Öyle herkes elini kolunu sallaya sallaya gelemesin. Sonra da altyapılara önem vererek yerli oyuncu yetiştirelim ve sayıyı yıldan yıla azaltalım demiştim. Her arkadaş kendine göre bir şeyler söylemişti. Aradan bir süre geçtikten sonra bir baktık ki tamamen serbest bırakılmış. Yalnız ben serbest bırakılsın derken yanlış anlaşılmasın. Türkiye'de genç oyuncuya en çok önem veren benim. Ve sanıyorum ki şu anda en çok benim bulup yetiştirdiğim yerli futbolcular takımlarda oynuyor. Ben şunu savunuyorum; yabancı transferinde bazı ölçüler olsun" yorumunu yaptı.

Lucescu'nun veya federasyonun yeni bir karar almadan önce toplantı yapması gerektiğini savunan Aybaba, "Önce teknik adamları alsınlar, konuşsunlar. Lucescu gelsin bir fikrimizi alsın. Ondan sonra çıksın konuşsun" dedi.