Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM AB, İLTİCA HAKKI OLMAYAN SIĞINMACILARI TÜRKİYE'YE GÖNDERECEK

AB, İLTİCA HAKKI OLMAYAN SIĞINMACILARI TÜRKİYE'YE GÖNDERECEK

Türkler dahil olmak üzere iltica eden sığınmacılar, 12 haftalık inceleme sonrasında iltica hakkı yoksa ‘güvenli ülke’ sayılan Türkiye’ye geri gönderilecek. 

Tüm üye ülkeler, Avrupa Birliği sınırlarına giren yasa dışı göçmenlerin, önce gözaltına alınması, ardından da kısa sürede ‘geldiği ülkeye geri gönderilmesi’ konusunda anlaştı. AB'ye ilticada üçüncü sırayı alan Türkler de gözaltına alınıp sınır dışı edilecek. Buna göre, Türkler dahil olmak üzere iltica eden sığınmacılar, 12 haftalık inceleme sonrasında iltica hakkı yoksa ‘güvenli ülke’ sayılan Türkiye’ye geri gönderilecek. 
Göçmen ve iltica yasaları, Avrupa Birliği tarihinde ilk kez sertleştiriliyor. Oldukça uzun süren müzakerelerde, Almanya'nın “çocuklu mültecilere ayrıcalık tanınması“ talebi de kabul edilmedi. Alınan kararlar AB'ye gelen göçmenlerin eskisi gibi rahat edememesini ve hızlı şekilde sınır dışı edilebilmesini öngörüyor. Türkler dahil olmak üzere sığınmacılar, geldikleri ülkede gözaltına alınacak. 12 haftalık inceleme sonrası iltica hakkı yoksa, "güvenli ülke“ sayılan Türkiye’ye geri gönderilecek. Ülkesinde savaş ve ağır insan hakları ihlali olan Suriyeli ve Afganlar'a da ilticada öncelik tanınacak.
Lüksemburg'daki görüşmelere başkanlık eden İsveç Göç Bakanı Maria Malmer Stenergard anlaşmayı, "Bunları söylemek için burada oturduğuma inanamıyorum ama sığınma başvurularına genel yaklaşım, göç yönetimi ve sığınma sürecine ilişkin düzenlemeler konusunda anlaşmaya vardık." ifadelerini kullandı. AB yetkilileri anlaşma sürecini bir "maraton", anlaşmayı ise "tarihi" olarak niteledi. /SÜLEYMAN YILDIZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *