MEHMET TIRPAN

Turizm pastasından Sivas’ın daha fazla pay almasını sağlamak ve yaz aylarında kente gelen misafirlerimizi iyi ağırlamak adına çalışmalar yaptıklarını aktaran Vali Salih Ayhan, bir yıldır yürütülen Sivas’ı keşfet projesinin meyvelerini yavaş yavaş vereceğini söyledi.

Proje kapsamında ilçelere yönelik kısa kısa tanıtım filmlerinin çekildiğini belirten Vali Salih Ayhan, “Sivas ilçe ilçe tematik olarak tanıtacak. Müthiş bir arşivimiz oldu. İlçelere yönelik filmler çekildi. Dijital platforma çok müthiş görseller bize kazandırıldı. Son zamanlarda ulusal basındaki yansımalar Sivas’ı keşfet projesinin yansımaları. 2022 yılından itibaren attığımız adımların ciddi geri dönüşlerini alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Sivas’ın profesyonel bir şekilde tanıtılmaya başladığının altını çizen Vali Ayhan, “Turizm ve tanıtım konusunda ciddi bir hazırlığımız var. Sadece şehrin bize destek vermesi lazım. Reklam ve tanıtım sadece kurumlarla olmaz. Son dönemde herşey kamudan beklenir hale geldi. Bizde o yükü kurumlarla birlikte yüklendik götürmeye çalışıyoruz. Aslında özel sektöründe destek vermesi lazım. Otellerimizin odalarına bakıyorum Sivas’a dair pek bir şey göremiyorum. Örneğin yurt dışına gittiğimizde kaldığımız otellerde şehre dair her şey var. İlin ekonomisini, turizmini ve lezzetlerini anlatan kitapçıklar var. Bizlerde görselliği çok güzel alan ancak metni kısa olan kitapçık yaptık. Bunu Sivas’taki bütün otellere dağıtacağız. Her otelin odasında mutlaka bir kitapçık olacak. En ufak detayı bile düşünüyoruz. Turizm konusunda platform kurduk. Sivas’ta turizm faaliyetlerinde bulunan firmalar, lokantacılar, akademisyenler ve yerel yöneticilerin olduğu bir platform kurduk. Paydaşlarımıza ilin tanıtılması için görevler verdik ikinci toplantı olduğunda katılım sayısı oldukça azaldı. Bu işin dönüşü aslında turizm paydaşlarının karına olacak” ifadelerini kullandı.

“HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ HERKES EĞİTİME ALINACAK”

Sivas’a gelecek olan yerli ve yabancı turistleri iyi ağırlamak adına turizm ve hizmet sektöründe görev alan kişilere eğitim verileceğinin altını çizen Ayhan, “Turizm Akademisi projemiz var. Bu projenin özü ildeki taksilerden tutun hizmet sektöründe çalışan herkesi eğitim faaliyetlerine alacağız ve sertifika vereceğiz. Pandemi döneminde bu projeyi uygulayacaktık ama yapamadık. Yüksek Hızlı Tren Sivas’a er yada geç gelecek. Ulaşım kolaylaştığında illaki Sivas’a insanlar gelecek. Bizim de bu konuda hazırlıklı olmamız lazım. İnsanlar sadece meydana gelip fotoğraf çekinmemeli. O nedenle kentteki turizm çeşitliliğini artırıp misafirlerimizi iyi ağırlamamız lazım. Müzelerimizle, doğamızla, kaplıcalarımızla, Hamidiye Kültür Merkezimizle ve ilçelerdeki güzelliklerimizle turizmi ön plana çıkarmalıyız. İnsanların Sivas’ta birkaç gün kalmalarını sağlamalıyız. Şuanda hep kamunun iteklemesi ile yol alıyoruz ama nereye kadar bu şekilde gidecek bilemiyoruz. Herhalde çark döndüğünde özel sektör tanıtıma ağırlık verecektir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.