Atom çayı yok satıyor

Soğuk havaların etkisini gösterdiği Sivas’ta vatandaşlar, hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutarken, en çok atom çayı tercih ediliyor

Atom çayı yok satıyor
Soğuk havaların etkisini gösterdiği Sivas’ta vatandaşlar, hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutarken, en çok atom çayı tercih ediliyor. İRFAN ÖZŞEKER Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte meydana gelen boğaz ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda vatandaşlar tedavi yöntemi olarak şifalı bitkileri de tercih ediyor. Sivas’ta aktarlık yapan Orhan Özfidancı, müşterilerin çoğunluğunun soğuk algınlığı tedavisi için geldiğini ifade ederek, şifalı bitkilerin satışının diğer aylara oranla arttığı söyledi. Müşterilerinin en çok bu aylarda ıhlamur ve ada çayını tercih ettiğini anlatan Özfidancı, "Kış ayında bütün bitki çaylarını satıyoruz. Ama en çok mevsimlerin birden değişmesi sebebiyle ada çayı ıhlamur. Bunun yanında atom çayı ve kış çayı satışlarımızda artış var. Atom çaylarımız 5 liradan, kış çaylarımız ise 7 liradan satışını yapmaktayız” dedi. ATOM ÇAYI 10 AYRI BİTKİDEN OLUŞUYOR 10 bitkiden oluşan atom çayından bahseden Özfidancı, mevsimsel geçişlerde oluşabilecek hastalıklardan kurtulmak için insanların bu mevsimsel geçişlerde atom çayı diye anılan kış çayı içmeleri gerektiğine dikkat çekti. 10 bitkiden oluşan çay, mevsimsel geçişlerde vücudun savunma sistemini arttırıyor. Yani vücudun karaciğer enzimlerini destekleyici özellik taşıyor. Burada önemli olan bu çayların hastalık geldikten sonra değil, normalde mevsimsel geçişlerde kullanılması. Bu çaylar tedavi edici olduğu gibi savunma sistemini arttırdığı için her zaman kullanılması daha etkili. ATOM ÇAYINDA NELER VAR? Atom çayı hakkında bilgi veren Orhan Özfidancı, atom çayının içinde “Zencefil, Havlıcan, Zerdeçal, Karanfil, Yeni bahar, Karabiber, Tarçın, Hibiskus, Kuşburnu, Nar çiçeği, kristalize şeker ve distile sudan oluşan küp şeklindeki karışımın günde birkaç kez içilmesi gerektiğini ifade etti. NASIL YAPILIR? Bu bitkilerden oluşan karışım, kaynamış bir fincan su içerisine iki küp atıp karıştırdıktan sonra içilir.
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER