MELDA GENEŞ

Kurban bayramı dolayısıyla ilimizdeki ATM’lerde uzun kuyruklar oluştu. Kurban Bayramı öncesinde, ihtiyaçlarını gidermek adına para çekmek için bankalara ve PTT şubelerine giden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kurban bayramı nedeniyle emeklilerin hem maaşları hem de ikramiyeleri hesaplarına yattı.

Kurban Bayramı öncesinde, ihtiyaçlarını karşılamak ve eksikliklerini gidermek için alışveriş yapmak isteyen çok sayıda vatandaş, ilk iş olarak sabahın erken saatlerinde bankaların şubelerine ve ATM'lerine akın etti. 

Şubelerde ve ATM'lerde oluşan yoğunluk PTT  şubelerinde de yaşandı. Yetkililer, zaman zaman sırada bekleyen vatandaşlara sosyal mesafe ve maske uyarısı yapsa da, yetkililerin yaptığı bu uyarının kısa sürede unutulduğu görüldü.

Memurlar, işçiler, Bağkur, SSK ve memur emeklilerinin maaşlarının ödenmesi aynı haftaya denk gelmesi hem bankalarda hemde ATM’lerde yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.

Bankadaki kuyruğu beklemeyen vatandaşlar ATM’leri tercih ederken, yer yer ATM’lerde sıkıntıların yaşanmasına neden olundu.

Bazı ATM’lerde sürekli nakit takviyesi yapılırken, bazı ATM’lerde para olmaması bazı vatandaşları çıldırttı. Ortak ATM’lere yönelen vatandaşlar, hem para alırken hemde para verirken kuyruğa girdiklerini, buna çözüm bulunması gerektiğini söylediler. 

Merkez bankası gibi çalışan ATM’lerden parayı çeken vatandaşlar, soluğu esnaflarda aldı.