İl Genel Meclisi'nin dünki oturumunda gergin anlar yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilen İmranlı İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Atmaca’nın, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanını topa tutarak, “Sivas gibi bir yerde bazı ilçelerde ön seçim yapılıyor bazı ilçelerde atama yoluyla insanlar belirleniyor. CHP yönetimi ve bunların piyonları olan yönetim kurulu tarafından oynanan oyunlar sayesinde partiden ihracım gerçekleşmiştir”dedi.Bunun Üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Sadık Güller, Atmaca’ya tepki göstererek, ““Kendi ilimizde ve ilçelerimizde ön seçimle adaylar belirlendi” dedi.

 

MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisinden ihraç edilen Gemerek İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Atmaca Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez ve ilçe teşkilatını topa tuttu.İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alarak İl teşkilatını düelloya davet eden Yılmaz Atmaca, parti yönetimini sert bir dille eleştirerek, “Biz seçmenler olarak milletin kürsüsünden İl Başkanı ve Parti yönetimindekilere sesleniyoruz. Diyoruz ki diktatör ve faşist il ve ilçe başkanı bu milletin oyunu ipotek altına alamazsınız. Bizle sizin gibi insanların baskılarına karşı bugüne kadar mücadele verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.Sebep belirtilmeksizin partisinden ihraç edildiğini iddia eden Atmaca, “Gemerek Yıllardır üyesi olduğum ilçe yöneticiliğini yaptığım başarısı için mücadele verdiğim ve İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yaptığım baba ve dede partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden henüz dahi nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı ihraç edildim. Aylardır partide kalabilmek, partime ve ilçeme hizmet edebilmek için büyük uğraş verdiğim mücadeleyi kaybetmiş bulunmaktayım. İl Başkanı olarak seçilen Ahmet Turan Temel görev yaptığı süre içerisinde atama ile aday belirleme, ilçe Başkanlarını değiştirme ve çeşitli ihraçlar dışında parti çıkarları için hiçbir faaliyet göstermemiştir. Partili olmayanları ve partiye oy vermeyenleri faşistlikle suçlamakta, ön seçim isteyen köyler için mücadele veren ve halkın iradesini temsil eden partimizin temel direği olan muhtarlarımızı tersleyerek ‘Sizler kimsiniz karışamazsınız ben istediğimi yaparım’ gibi ifadeler kullanıyorlar. Bizler sizin gibi koltuk için değil, köylerimize hizmet götürmek için çalışıyoruz. Sizde hak etmediğiniz il ve ilçe başkanı olamayacaksınız. Seni iradesini hiçe saydığın milletin vekili de yapmayacağız. Sizinle istediğiniz zaman istediğiniz televizyon kanalında düello yapmaya hazırım. Sizleri düelloya davet ediyorum. İstediğiniz televizyon kanalında konuşalım. Genel başkanımız demokrasi ve irade için uğraş verirken böyle ufak şehirlerde partimizin üzerinde bazı oyunlar oynanması gerçekten üzücü. Sivas gibi bir yerde bazı ilçelerde ön seçim yapılıyor bazı ilçelerde atama yoluyla insanlar belirleniyor. CHP yönetimi ve bunların piyonları olan yönetim kurulu tarafından oynanan oyunlar sayesinde partiden ihracım gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

“ATAMAYLA ADAYLAR BELİRLENMEDİ”

İl Genel Meclisinde Yılmaz Atmaca’nın açıklamaların ardından gergin anlar yaşanmasının ardından devreye giren Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili Sadık Güller, “Kendi ilimizde ve ilçelerimizde ön seçimle adaylar belirlendi. Yani atamayla İl Genel Meclis üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Belediye Başkanları belirlenmedi” dedi.Halkın iradesi ile hak hukuk gözeterek adayların belirlendiğinin altını çizen Güller, “Partimizden ihraç edilen İl Genel Meclis Üyemiz partimize zarar verdiğinden Yüksek Disiplin Kurulunca ihraç edildi. İmranlı İl Genel Meclisi olan Yılmaz Atmaca geçen yıllarda 1 yıl ceza almasına rağmen partimiz, milletvekilimiz ve il teşkilatımız kendisine aslanlar gibi sahip çıktı. Kendi çalışmalarındaki gördüğü eksiklikleri ve partimize getireceği zararlardan dolayı ihraç edildi. Bu arkadaşımız bizim artık yol arkadaşımız değil. Ön seçimlerde sıralamaya giren arkadaşlarımızla 2019 yılında da İl Genel Meclisinde hizmet uğruna mücadelemizi dürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“HİÇ KİMSE PARTİNİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR”

Bağımsız aday olarak Gemerek İl Genel Meclis Üyeliği görevini yürüten Yılmaz Atmaca’nın açıklamalarına tepki gösteren Sırrı Cihangiroğlu ise, “Bizim görevimiz kırsalda köylerimize daha fazla hizmet yapmak. Bu hizmetleri de bizler 5 yıl arkadaşlarla birlikte yapmaya çalıştık. CHP demokrasiye inanan bir parti. Bizde genelde 3 şık vardır. Üye ile delege ile ve yönetimle. Bunlar da kapalı oylama ile yapılan seçimlerdir. Hiç kimse partinin üstünde değildir. Partimiz varsa biz varız. Partimiz yoksa her birimiz birey olarak birer hiçiz. Mecliste böyle partiyi tartışmak ne bizim kişiliğimize ne bizim insanlığımıza ne de partililiğimize yakışır. Ben esefle kınıyorum arkadaşı. Olabilir, disiplinle ihraç edilmiştir. Burada il başkanımızın da milletvekilimiz veya genel başkanımın hiçbir suçu yoktur. Bizim partinin kurumları işlemektedir. Disiplin kurulu tarafından ihraç edilmiştir. Yazık oldu. Meclis’te konuşması yazık oldu. O arkadaş partiden ihraç edilmiştir” ifadelerine yer verdi.