Mehmet TIRPAN

Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Atış Poligon’unun bakım ve onarım durumunun incelenmesi hakkındaki önerge görüşüldü.

Komisyon raporunda yapılan incelemeler neticesinde toplamda 660 Bin TL olan trap makinelerinin bulunduğu, makinelerin her yağmur mevsiminde sular ve çamurlar içerisinde kalarak arızalandığının görüldüğü ifade edildi.

Bu tesisin yıllardır bu şekilde olması ve hiçbir gelişme sağlanmadığının ifade edildiği raporda, “Tesislerin günümüz şartlarında iyileştirmeler yapıldığında ilgili federasyon tarafından müsabaka verilmesi ve bu organizasyonlarda yılda iki kere yapılsa toplamda 300 sporcunun ilimize gelmesini sağlayarak ilimiz tanıtımında fayda sağlayacağı düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Gençlik ve Spor Komisyonu Raporunu okuyan Osman Budak şunları kaydetti: “Atış poligonun düzenlenmesi için büyük bir ödeneğe ihtiyaç yok. Buradaki sorunlar genellikle İl Özel İdaresi’nin çözebileceği sorunlar. Trap makinelerinin alçakta kalması sebebiyle yağmur suları makinelerin içine doluyor. Su makinaların seviyesine kadar çıkıyor. Buradaki toprak seviyesi düşürüldüğünde sorun giderilecek. İl Özel İdaresi olarak iş makinaları ile öncelikle bir çalışma yapmamız gerekiyor. Seyircilerin oturabileceği bir alana da ihtiyaç var. Sporcu atışını yaptığı zaman dinlenebileceği bir alan yok. Bölgeye birkaç Kamelya yapılması gerekir. Sporcuların atış yapacağı alanın üzerinin kapatılması, içme ve kullanma suyu sıkıntısının giderilmesi, yağmur kanallarının yapılarak, galerilerin koruma altına alınması gerekli. Bu eksikliklerin giderilmesi halinde tesislerin hem daha önce yapılan yatırımların heba olmaması ve şehrimizin güzel bir atış poligonu kazandırılmış olması açısından hem de bu tesisin gerek ilimiz halkına gerekse yapılacak müsabakalara sporcuların ülke genelinde yapılan yarışmalara hazırlanabilmesi açısından fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.