MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Bekir Tanyıldız, LGS'de 38'inci sırada yer alan Sivas’ın 2019 LGS'de 21 sıra birden gerileyerek 59'uncu sıraya düşmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar donanım açısından, para açısından, okul açısından Sivas'a ne gerekiyorsa yapıldığını aktaran Tanyıldız, “Hepimizin çocukları veya torunları sıkıntıda. Bunu kimse inkar edemez. Mevcut Milli Eğitim Bakanı liyakatta yanlış yaptık diyor. Biz bir sendikanın üyesi olan arkadaşları yönetici olarak atarsak sonuç bu olur” dedi.

En iyi öğretmenin Ezan, Bayrak, Cumhuriyet ve Atatürk diyen öğretmen olduğunun altını çizen Tanyıldız, “Sivas’ta tekli eğitimde önemli bir mesafe alındı. Eğitim noktasında ne istendi de eksik kılındı? Ne oldu Sivas'ta eğitime? Bir İl Genel Meclis Üyesi olarak değil bir öğrenci velisi olarak düşünüyorum. Birkaç gün önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un liyakatle ilgili bir açıklaması var. Bunu şu andaki Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanı söylüyor, ‘liyakatte yanlış yaptık' diyor. Biz bir sendikanın üyesi olan arkadaşları yönetici olarak atarsak sonuç bu olur. Bizim için en iyi öğretmen bayrak diyen, cumhuriyet diyen, Atatürk diyen, ezan diyen öğretmendir. Sendikalara saygı duyarız. Zaten bu sendikalar eğitimin içinde niye var ki? Haklarını, hukuklarını aramak içinse baş tacı ama bir siyasi grubu, belirli bir düşünceyi temsil ediyorlarsa bugün bu sonuca düşeriz diye düşünüyorum. Atamalarda ‘Hamili kart sahibi yakınımdır' diye değil Türkiye Cumhuriyetini seviyor, vatanını seviyor diye düşünmek lazım. Yöneticilerin içerisinde çok nadirdir Türk Eğitim Sendikalı olanlar. Çoğu Eğitim Bir Sen Sendikasındandır. Kendi içlerinde problemler yaşıyorlar. Bunu basın açıklamalrından da duyuyorum" ifadelerini kullandı.