MELTEM DUMAN

Beşir derneği ve Semerkant Vakfı’nın ortaklaşa yürüttükleri aşure ikramı kent meydanında gerçekleştirildi. Kale Cami civarında Cuma namazı sonrası aşure dağıtımı gerçekleştirilen dernek üyeleri aşurenin birlik ve beraberliği temsil ettiğini söyledi. Aşure, dağıtım programına Sivaslı vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Program kapsamında çocuklara ise Türk bayrağı ve balon dağıtımı da yapıldı.

Yürütülen program hakkında açıklamalarda bulunan Beşir Derneği Başkanı Suha Yılmaz, aşure sıcaklığının kenti sardığını söyledi.

Dernek sözcüsü Fatih Yasak ise ülkemizde son günlerde yaşanan afet olaylarına değindi.

Son zamanlarda meydana gelen deprem, sel ve yangınlar da arama kurtarma ekipleri ve gönüllüleri ile birlikte birçok vatandaşlarımıza yardım gönderdiklerini ifade eden Yasak, çeşitli olaylarda mağdur olan insanlara yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure programında hep bir arada olmanın sevincini ve gururunu da yaşadıklarını belirten Yasak, “Beşir Derneği olarak ülkemizde yaşanan yangın, sel gibi afetten hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Acılar paylaştıkça azalacağını biliyoruz. Hep birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyoruz. Beşir Derneği, Dünya’nın dört bir tarafında nerede mahcup bir gönül varsa oralarda onlarla olma gayreti içerisindedir. Beşir Derneği bu yardımları ulaştırırken insanlık şerefini göz önünde tutmaktadır. Aşure günü dolayısıyla yaptığımız bu ikramı halkımıza dağıtmanın gururu içerisindeyiz. Bundan sonraki yardım faaliyetlerinde tüm halkımızın katkılarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.