MELTEM DUMAN

Perakende sebze halinin arka kısmında bulunan iki katlı asma katın yıkımına bazı vatandaşlar onay verirken bazı vatandaşlar ise tepki gösteriyor. Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan perakende sebze halinin etrafındaki yapıların yıkılması konusunda süreç devam ediyor.

Bölgede hizmet veren mezatçılar ve sakatatçılar asma katın yıkımı konusunda farklı düşüncelere sahip. Bölgede faaliyet gösteren esnaflar, iki katlı asma katın Sivas’ın değerlerinden biri olduğunu, yıkılması halinde bir çok anısı olan binanın yok olacağını savundu.

Yıkım kararının doğru olduğunu savunan bazı esnaflar ise, “Bölgedeki bir çok dükkan sahibi ile anlaşma yapıldı ve dükkan sahiplerine 250 bin TL ödeme yapıldı. Dükkanlarını veren bir çok kişi parasını aldı. Binadan numuneler alınarak testler yapıldı ve binanın yıkımı için çürük raporu alındı. Şimdi asma katı yıkacaklar ancak birkaç kişi ile anlaşma henüz sağlanamadı. Konu yargıya taşındı. Ağustos ayında bilirkişi gelecek ve bölgede incelemelerde bulunacak. Mahkeme karar verdikten sonra da yıkım işlerine başlanacak. Yani son kararı mahkeme verecek. Bizce yıkım kararı alınması mantıklı. En azından perakende sebze halinin etrafı açılır. Bu bölgeye otopark yapılacağı belirtiliyor. İnsanlar rahatlıkla gelir aracını otoparka park edip alışverişini rahatlıkla yapabilir” ifadelerini kullandı.

Şimdi gözler mahkemeden gelecek karara çevrildi.