Soğuk hava ve yoğun buzlanma nedeniyle Sivas il merkezi ve ilçelerde(Divriği ve Doğanşar ilçeleri hariç) eğitime bir gün ara verilmesi birçok öğrenciyi sevindirdi. Sivas Valiliği resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre 15 Aralık 2016 Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Eğitime bir gün ara verilmesini Sivas valiliğinin resmi sosyal medya hesabında yayınlamasının ardından birçok öğrenciyi sevindirdi.

Öyleki sayfada bir günlük tatil duyurusunu gören öğrenciler yayınlanan duyurunun altına ilginç ve gülümseten yorumlar yaptı.

Sevincini dile getirmek isteyen bazı öğrenciler, ''Vali baba sen çok yaşa, reis büyüksün, dünya valiler tarihinde senden daha büyük adam görmedi Davut Gül, Böyle valiye can kurban, yemin ediyorum ailem ve arkadaşlarımdan sonra en sevdiğim kişi valimiz, en büyük vali bizim vali, vali amca heykelini dikmek şart, Davut Gül artık bir hırsız çünkü tatil yaparak bütün öğrencilerin kalbini çaldı, Aşk dört harflidir VALİ ''... gibi gülümseten yorumlar yapıldı.

Diğer yandan derslerinden geri kaldıkları nedeni ile tatil haberine sevinmeyen öğrenciler de olurken, Divriği ve Doğanşar ilçelerinde bulunan öğrenciler ise onlara tatil yapılmadığı için Vali Gül’e sitem ettikleri görüldü.