MEHMET TIRPAN

Sivas’ta sağlık çalışanlarına yönelik yapılan aşılama oranları hakkında bilgiler veren Vali Salih Ayhan, “12 bin 165 sağlık personelimiz var. Yaklaşık 9 bini aşkın sağlık çalışanımız aşı oldu. Sağlık çalışanları ile ilgili süreç bitti. Yüzde 75’e yakın sağlık çalışanı aşı oldu. Covid salgını geçirenlerin aşı olma zorunluluğu da yoktu. Bu konuda çekimser davrananlarda olmuş olabilir. Ancak aşılama oranımız oldukça iyi” dedi

Sağlık Çalışanlarının yanı sıra Huzur evlerinde kalan kişilerinde aşı olduğunu aktaran Vali Ayhan, “Şuanda yeterli miktarda aşı stoğumuz var. Sürekli de aşı gelmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreçte güvenlik teşkilatlarımıza ve yaş skalsına göre aşı planlaması yapılıyor. Aşı konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız. Takvime uygun şekilde aşılama çalışmaları yapılacak. Numune Hastanesinin yeni açılan E Blok’un bir katı aşılama merkezi olarak oluşturuldu. Yakın zamanda ASM’lerde de aşılama ile ilgili çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“DEVLET HASTANESİ İYİ BİR KAZANIM OLDU”

Sivas’a yeniden kazandırılan Devlet Hastanesinin hizmet vermeye başladığını aktaran Vali Salih Ayhan, Hastanenin ameliyathanesinin, acil servislerinin ve yatan hasta bölümlerinin tamamen elden geçerek hizmete açıldığını söyledi.

Ebe, Hemşire ve Doktor atamalarının yapıldığını aktaran Vali Ayhan, “Devlet Hastanesine 12 Pratisyen Hekim, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı, 1 Noroloji Uzmanı, 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Psikiyatri Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı ve 1 Gögüs Uzmanı olmak üzere 9 doktor atandı. Doktorların yanı sıra 12 pratisyen hekimde atandı. Yine Devlet Hastanemize 78 ebe ve hemşire atandı. Ataması yapılan sağlık çalışanları görevlerine başladı” dedi.

Numune Hastanesinin enerjisini bölüp doktorları Devlet Hastanesine aktarmalarının anlamlı olmayacağı için yeni sağlık çalışanlarının atanmasının oldukça iyi olduğunu aktaran Vali Ayhan, “Resmen Devlet Hastanemiz açıldı ve atamalar yapıldı. Devlet Hastanesi iyi bir kazanım oldu. Bir çok insan iş ve aş sahibi oldu. Numune Hastanesinin yükü azalmış oldu. Sivaslıların uzun süredir beklediği hastaneyi de hizmete almış olduk. Devlet Hastanesinin çevresindeki yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Orada bir kaç eski lojman var onları yıkacağız. Yine yeni açılan Aile Sağlığı Merkezleri de sağlık sistemine ek olarak hizmet verecek” ifadelerini kullandı.