MEHMET TIRPAN

İl Pandemi Kurulu Vali Salih Ayhan Başkanlığında toplanarak ildeki salgın süreci değerlendirildi. Kent genelinde ciddi bir nüfus artışı yaşandığını ancak vaka artışlarının kontrol edilebilir durumda olduğunun altını çizen Vali Salih Ayhan, yaşanan hareketlilik dolayısıyla ilimizdeki vaka sayısında azda olsa artış yaşandığını söyledi.

Bayram öncesi ve sonrası vaka oranlarını da kamuoyu ile paylaşan Vali Ayhan, “ilimizdeki vaka oranı 10 Temmuz - 16 Temmuz tarihleri arasında (100 binde) vaka oranımız 60,56 olarak gerçekleşti. 17 Temmuz - 23 Temmuz dönemi ise (100 binde) vaka oranımız 69,98 olarak gerçekleşti. Bayram yoğunluğu dolayısıyla burada bir artış söz konusu ama durumumuz kontrol edilebilir durumda” dedi.

AŞILAMA ORANI ARTTIKÇA VAKA SAYISI DA AZALIYOR

Aşılama oranı arttıkça vaka sayısının azaldığına da dikkat çeken Ayhan, “Salgınla mücadele de en büyük silahımız aşı. İlimizin aşı sayısına baktığımızda aşılama yüzdemiz şuan yüzde 61,7 oldu. Şuana kadar 600 bin doz aşı yaptık. Aşı konusunda sağlık birimlerimize ve kaymakamlarımıza gerekli talimatları verdim. Aşı tanımlaması sisteme yapılmış ama henüz aşısını yaptırmamış olan vatandaşlarımızı tek tek arayarak, evde aşı olması gerekenleri ise evlerinde ziyaret ederek aşılarını olmaları konusunda gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Aşı konusunda bireysel sorumlulukla birlikte toplumsal sorumluluk da önem arz etmekte. Covid-19 salgınının kısa ve uzun vadeli sonuçlarından korunmanın ancak toplumdaki her bireyin diğerlerine karşı sorumluluk duygusuyla hareket etmesiyle mümkün olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

SİVASLILARI UYARDI!

Bulaş riskinin halen devam ettiğini ve bu konuda vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğinin altını çizen Ayhan sözlerini, “'Tüm vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına aynı şekilde uymalarını istiyorum. Kısıtlamaların olduğu eski günlere dönmemek için aşı tanımlaması yapılan tüm vatandaşları aşı yaptırmaya davet ediyorum. Bu süreci biran önce atlatmak için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz" şeklinde sonlandırdı