Vali Salih Ayhan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle "Basınla Yüz Yüze" programında basın mensupları ile bir araya geldi. Sivas’ta güzel bir aile ortamı ve güzel bir birliktelik olduğunu kaydeden Vali Ayhan, “Elbette ki Asıl olan Sivas’ın, kamunun menfatidir. Hiç bir hesabımız yoktur, bütün hesabımız millete yöneliktir. Sizlerinde bu düşüncede olduğunu biliyorum. Mesleğinizi en güzel şekilde icra etmeye çalışıyorsunuz bu vesile ile 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutluyorum”dedi.Vali Salih Ayhan daha sonra Sivas'ta görev yaptığı 265 günü değerlendirerek, soru cevap bölümünde tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Vali Ayhan, LGS sınavı ile ilgili bir soruya şöyle cevap verdi; “LGS sıralamasında 38. Sıradan 59. Sıraya gerilemiş olduğu gibi kamuoyunda yanlış bir algı oluştu. Bunun nedeni ise başarılı görünen illerin akademik başarısı düşük öğrencileri sınava sokmamasından bizim ise ayırt etmeden neredeyse tüm öğrencilerimizi sınava soktuk. Bize esas başarıyı gösterecek şey üniversiteye ne kadar ev hangi bölümlere öğrenci gönderdiğimizdir”dedi. Vali Ayhan, Okul müdürlerinin atamasında ise güvenlik soruştarmasından geçen ve yazılı sınavda aldığı notun mülakatta da geçerli olacağını ve atamaların buna göre gerçekleştirileceğini kaydetti.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ EZELİ VE EBEDİ YERİNDE KALACAK

Vali Salih Ayhan, yeni yapılan Kültür Merkezinin ismini Muhsin Yazıcıoğlu olarak konulmasının kararlaştırılmasının ardından mevcut Atatürk Kültür Merkezinin kapatılacağı gibi bir dedikodunun ortaya atıldığını belirterek bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Vali Ayhan, “Atatürk Kültür Merkezi ezeli ve ebedi yerinde kalacak. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın.Benim en hassas olduğum noktalardan birisi isimlerdir. Çünkü isimlerin geçmişi vardır, ruhu vardır, yaşanmışlığı vardır. Atatürk Kültür Merkezinin aynı foksiyonu devam edecek. Devlet Tiyatrosu, türk halk müziği korosu, ve bazı birimler varlığını orada sürdürecek. Kimsenin Sivas’ın üzerinde kara bulut gezdirmeye hakkı yoktur”dedi.

GARDAŞLIK FESTİVALİ İLE SİVAS’A ÇOK GÜZEL BİR MİRAS BIRAKACAĞIZ

Sivas Kongresi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle şehirde bir heyecan oluştuğunu kaydeden Vali Ayhan, “2019 bereketli bir yıl. Esnaflarımızda bunun ifade ediyor. Sivas Kongresi’nin 100. Yıl dönümü etkinlikleri ile ilgili nereden destek istesek oradan destek geliyor. Özellikle sponsor olan firmalar ile işi yürütüyoruz. Yükümüz ağır ama başaracağız. Eylül 15’e kadar çok güzel etkinlikler olacak. Gardaşlık Festivali ile Sivas’a çok güzel bir miras bırakacağım. El sanatları festivali, yemek festivali, kitap fuarı, bilardo şampiyonası, konserler gibi bir çok etkinlik olacak. Burada en büyük isteğimiz şehir dışında ki Sivaslıların bu etkinliklere ilgi göstermesi” dedi.

ESKİ DEFTERDARLIK BİNASI İLE İLGİLİ KARAR HENÜZ VERİLMEDİ

Vali Salih Ayhan, İnönü Bulvarında bulunan eski deftarlık binasının nasıl kullanılacağı ile ilgili henüz bir karar verilmediğini belirterek, “Binanın çürük olduğuna dair şu an elimizde bir rapor yok, ancak bir analiz yaptıracağız. Binanın nasıl kullanılacağına bu raporlar sonrasında değerlendirip karar vereceğiz” dedi.