Asgari ücret işçi ve ailelerini açlığa hapsetmektedir.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantıların sonunda asgari ücret 1.404 TL olarak belirlendi. GÜVENLİK-İŞ Sendikası İl Temsilcisi Ahmet ÖZTÜRK asgari ücrete yapılan zam için değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücret komisyonu tarafından verilen 104 TL zammı sert sözlerle eleştiren Öztürk 15 Temmuz hain darbe girişiminde asgari ücretlilerin, darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol aldıklarını söyledi. Öztürk “15 Temmuz gecesinde biz asgari ücretliler "sokaklarda, meydanlarda, köprülerde tankların önünde dururken; kışlaların önünde çalıştığı iş makinesiyle nöbet tutarken, cennet vatan ülkemiz için canını seve seve vermekten korkmaz iken Demokrasi için şehit olurken sözde ülkesini çok seven patronlar o gece bankalara ATM’lere marketlere benzinliklere koşar iken özel uçakla yurt dışına kaçarken şimdi çıkmışlar işçiye yapılacak zamma hayır diyerek bugün 104 TL zamma imza atmışlardır” dedi.

UTANÇ DUYUYORUZ

Verilen 104 TL zammın asgari ücretli işçi ve ailelerini açlığa hapsettiğine vurgu yapan Öztürk “Utanç içinde olduğumuz bu durum işçi ve ailelerini açlığa hapsetmektedir.  15 Temmuz hain işgal girişiminde görüldü ki bu millet devletine ülkesine sahip çıkanlar bu ülkenin asgari ücretlisi memuru emeklisi çiftçisi ve işçisi. Biliyoruz ki bu ülke yoksa biz de yokuz. Ne siyasi partiler ne sendikalar ve fabrikaların önemi yok. Buradan patronlara da sesleniyorum eğer siz 1600 TL yüzünden batacaksanız batın gitsin. Biz bu ülkeye 15 Temmuz da nasıl sahip çıktıysak yine sahip çıkarız. Yine canımızı seve seve veririz. Ama siz patronlar sadece yurt dışına paralarımızla nasıl kaçarız planı yaparsınız. Yıllardır işçinin asgari ücretlinin sırtından milyon dolarlar kazandınız. Allah korkusu olsa halimizi anlarsınız. İnşallah sizlerde asgari ücrete mahkûm olursunuz ve bizim halimizi anlarsınız. ÜLKEYİ patronlar değil milletin seçtikleri yönetiyorsa kararı da onlar versin. Türk-iş olarak bu alınan karara taraf olunmamış ve imzalanmamıştır. Kararı devlet ve patronlar almıştır” şeklinde konuştu.