MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, et ve diğer temel ihtiyaç ürünlerine Ramazan ayı öncesi yapılan zamları eleştirdi.

Her yıl Ramazan ayı öncesi sürekli artışların yaşandığını bu durumun özellikle dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Coşkun, “Etin kilogram fiyatı 85 TL’den 115 TL’ye çıktı. Halende Ramazan öncesi bir fiyat artışı daha olacağı söyleniyor. Bu zamlar diğer ürünler içinde geçerli. Ufak ufakta olsa etiketler sürekli değişiyor. Ramazan ayı öncesi bu artışlar hiç doğru değil. İnsanlar zaten aldıkları ücret ile geçinemiyorlar. Ne yapsın insanlar Ramazan ayında hiçbir şey yemesin içmesinler mi! Yaşanan bu sorunlar üreticinin desteklenmemesinden ve uygulanan yanlış politikalardan kaynaklanıyor” dedi.

Durumu iyi olmayan insanlara yapılan yardımların belli bir süre yettiğini daha sonra o insanın yine sıkıntı içerisine girdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Coşkun, “Vatandaşa verilen yardım kolisi ve alışveriş çeki vatandaşın en fazla bir haftalık ihtiyacını görüyor. Diğer günler bu insanlar ne yapacak. Bu yardım konusu aslında çözüm değil geçici bir durum. Önümüzde Ramazan ayı var ve bir çok insan işsiz. Bu insanların hali ne olacak hiç düşündünüz mü?” ifadelerini kullandı.

“FIRINCILAR DESTEKLENEREK EKMEK FİYATLARI GERİ ÇEKİLEBİLİR”

Ramazan ayı öncesinde 2 TL 50 kuruşa satılan ekmeğin fırıncılara destek verilerek geri çekilmesi gerektiğini insanların istediği yerden aynı bedelle ekmeği alabilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Coşkun “İnsanlar bir ekmeği piyasaya göre 50 kuruş az ücretle almak için gidip ekmek satış yerlerinin önünde kuyruğa girmek zorunda kalıyor. Özbelsan’a bağlı ekmek fabrikası piyasadaki diğer fırıncılara sıkıntı olmasın diye çok ekmekte çıkarmıyor. Ekmek az çıksa bu seferde vatandaşlarla sorun yaşanıyor. Bu sorunların yaşanmaması için ve vatandaşın kuyruklara girmesinin önüne geçmek adına tüm fırınlarımıza destek verelim. Fırıncılarda ekmeğin fiyatını düşürsün vatandaşta 2 TL’ye ekmeği her yerden alabilsin. Bir aile günde 5 ekmek yese günde 2 TL 50 kuruş az ödediğinde bu insanın ayda yaklaşık 78 TL’si cebinde kalıyor” şeklinde konuştu.