MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Ramazan ayına kısa bir süre kala Et, Gıda ve diğer tüketim ürünlerine tek tek zam yapılmaya başlandığını, zam furyasına Et ve Süt Kurumunun da dahil olduğunu söyledi.

Et ve Süt Kurumu’nun et fiyatına yüzde 48’lik zam yaptığını belirten Başkan İnce, “İnsanlar eti geçmiş yıllarda kilo kilo alırken şimdi 250 gram 500 gram ancak alabiliyordu. Son yapılan zamların ardından insanlar kasaplardan marketlerde hiç et alamaz hale gelecek. Marketlerde, kasaplarda 110 TL’ye satılan kıymalık eti alamayarak çareyi Et ve Süt kurumunda piyasaya göre uygun satılan etleri almak için kuyruğa girmekte arayan vatandaşlar son yapılan yüzde 48’lik zamla birlikte hayal kırıklığına uğradı” dedi.

İki gün önce Et ve Süt Kurumunda 56 TL’den satılan kıymanın kilogram fiyatının 83 TL’ye çıkarıldığınım altını çizen Başkan İnce, “Kıymanın kilogramı 83 TL’ye, kuşbaşının kilogramı ise 62 TL’den 92 TL’ye yükseldi. Uzun kuyruklar bir tarafa Ramazan öncesi yapılan artış hiçte şık olmadı. İnsanlar kıt kanaat geçinirken sürekli yapılan zamlar tüm toplumun belini bükmeye devam ediyor. Açlık sınırının altında aldığı ücretle ihtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşların hali her geçen gün kötüye gidiyor. İnsanlar bir malzemeyi 5 TL 10 TL daha aşağı alabilmek adına sürekli kuyruklara giriyorlar. Yazıktır günahtır bu millete” ifadelerini kullandı.

Yeni zamlı tarifenin hayata geçmesi ile birlikte Et ve Süt Kurumunda Kıyma 83’TL, Kuşbaşı 92 TL, Biftek 117 TL, Kontrfile 145 TL, Pirzola 152 TL, ve Bonfile 225 TL’den satılmaya başlandı.