1 yıl önce Sivas’ın gelişmesi ve kalkınması adına Eğitim Öğretim, Kültür, Turizm, Sanat, Sağlık, Tarım ve Hayvancılık, Sanayi ve Teknoloji, Altyapı ve Çevre Şehircilik konularında yapılan veya yapılamayan çalışmalar masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, “Sivas’ı daha iyi bir yere getirmek için artık yürümek yetmez koşmalıyız. Ancak şunuda söylemek gerekir Sivas çok büyük bir mesafe aldı bunu da görmek gerekir” dedi.

SEYİT ÖMER YILDIZ
28 Aralık 2018 yılında yapılan Sivas Çalıştayında masaya yatırılan sorunlar ve kurumlara verilen görevlerin yerine getirilip getirilmediği, vatandaşların beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı yapılan değerlendirme toplantısında ele alındı.
İlimizde gerçekleştirilen Sivas Çalıştayının 1. yıl değerlendirme toplantısı Milli Savunma Komisyon Başkanı AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, il protokolü, İş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz; “Geçmiş yıllarda da Sivas’ın güçlü ve zayıf yönleri noktasında çalışmalar yapılmıştı. Güçlü yönler nasıl öne çıkarılır, nasıl potansiyel artırılır, zayıf yönlerimizi nasıl güçlendirebiliriz veya güçlendiremeyeceklerimizi gündemden nasıl kaldırabiliriz diye yıllardır çok çalışma yapıldı. Fakat ilk defa görüyorum çalıştay raporunun 1 yıllık süre içerisinde neler yapıldı neler yapılmalı konusunda fikir takibi yapılıyor. Anadolu toplumunun en büyük eksikliği nedir diye sorulsa fikir takibi diyebiliriz. Ne yapmamız lazım fikirlerimizi takip etmeliyiz. Ne yapılacaksa onu takip etmeliyiz. Sivas’ı daha iyi bir yere getirebilmek için artık yürümek yetmez koşmalıyız. Ancak şunuda söylemek gerekir Sivas çok büyük bir mesafe aldı bunu da görmek gerekir. Ben bu çalıştayın yapımasından ve bugünlere getirilmesinde katkısı ve emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.
“TERLEYEN, TERLETEN, KOŞAN, KOŞTURAN OLACAĞIMIZI İFADE ETMİŞTİM”
Zaman zaman açıklamalarda bulunarak sürekli Sivaslılardan kendilerine ödev vermelerini isteyen Sivas Valisi Salih Ayhan ise, 2018 yılında yapılan Sivas çalıştayının ardından başlatılan hummalı çalışmaların takibini yapmak adına değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.
Toplantıda yapılan veya yapılamayan çalışmaları tespit ettiklerini vurgulayan Vali Ayhan, “Göreve başladığım ilk gün “Terleyen, terleten, koşan, koşturan olacağımızı” ifade etmiştim. Bizler hep beraber ülkemiz ve Sivas’ımız için elbirliğiyle çalışıyoruz. Çalışmalarımızda “ben bilirim” anlayışı yerine “ortak aklı” kendimize rehber kıldık. Toplumsal ve bilimsel yönünü ve şehre sunacağı katkıyı değerlendirmeden adım atmadık, atmayacağız” dedi. 
2020 yılı için merkez ve ilçeleri kapsayan, kurumların yapısını sürekli dinamik tutacak ve toplumun kılcal damarlarına nüfuz edecek Sivas İçin 300 Fikir, 300 Projesini Ocak ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını da aktaran Ayhan, “ Bugün burada 2018 yılında yaptığımız çalıştay doğrultusundaki çalışmalar hakkında geri dönütlerde bulunduk. 2020 yılında da vizyonumuzu genişletmek, hedeflerimizi yeniden güncellemek adına sektörel çalıştaylarımızı sürdüreceğiz. Kurumlar öncülüğünde daha geniş katılımlarla gerçekleştireceğimiz çalıştaylarla şehrimizi “Ortak Akılla” yönetmeye devam edeceğiz. Sivas, Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdudur. Bu topraklar kadim tarihi boyunca kimleri bir ana gibi bağrına basmamış ki? Gün olmuş Akkoyunlular üzerine sefere çıkan Fatih Sultan Mehmet’i misafir etmiş, gün olmuş İran üzerine sefere çıkan Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, 4. Murat burada nefeslenmiş. Gün olmuş ilay-ı kelimetullah uğruna yurdundan ayrı düşen Abdülvahap Hazretleri gibi bir gaziyi bağrına basmış, gün olmuş İzzettin Keykavus gibi bir sultanı kucaklamış. Gün olmuş Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak niyetiyle Sivas Kongresi'ni tertipleyenlere, Ulu Önder’e 108 gün en emin belde olmuş.  Gün olmuş Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan göçüp gelen muhacirlere gönlünün kapılarını açmış, gün olmuş Âşık Veysel gibi bir halk ozanını, gün olmuş Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir yiğit dava adamını doğurmuş. Sivas, işte tüm bu özelliklerini her daim korumuştur, korumaya da devam edecektir. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olan 2023'te hedeflerimize ulaşarak, ecdada layık bir millet olduğumuzu göstereceğiz. Bizden sonraki nesillere miras olarak bıraktığımız 2053 ve 2071 vizyonlarıyla tarihteki binlerce yıllık yürüyüşümüzü daha da ileriye taşıyacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.