MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Artık Sivas’ın gelişmesini ve büyümesini istediklerini söyledi.

Sivaslıların kendisini vekil olarak seçtiğini bu sebep den dolayı kendisinin de kentte yaşanan sıkıntıları dile getirmekle yükümlü olduğunun altını çizen Karasu, “İktidar yetkililerini ve Vali Salih Ayhan’ı dinliyorum Sivas’ta herşey dört dörtlük ama dönüp bir gerçeğe bakıyorum Sivas’ta hiçbir şey olumlu gitmiyor. Kendi gördüğüme mi inananayım yoksa söylemlere mi?. Artık gerçeğin görülmesi lazım” dedi.

Sivas’ın sorunlarının halen görmezden gelindiğini savunan Karasu, “Oturduğumuz koltuklar gelip geçici. Yarın seçim olur milletvekili olamayabiliriz ama bu şehirde yaşamaya ve ticaret yapmaya devam edeceğim. Bu şehir büyümeli ve gelişmeli ki bu şehirde yaşamaya devam edelim. Şehir yerinde sayarsa geçmişte nasıl iş adamları bu şehirden kaçıp gittiyse bizde gitmek zorunda kalırız. Herkes gitmek zorunda kalır. Geçmişte sadece köylerdeki insanlar göç ediyordu. Şimdi Üniversiteyi kazanan gençlerimizin yüzde 70’i Sivas’a gelmiyor. Sürekli şehir dışından yurt dışından iş bulmaya çalışıyorlar. İnsanlar artık yurt dışında inşaatta çalışmak için araya birilerini sokmaya çalışıyorlar. Bu şehrin en önemli kaynaklarından bir tanesi Cumhuriyet Üniversitesi. Üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısı her yıl kademe kademe düşüyor. Yeni Fakülteler açıyoruz öğrenci bulamıyoruz. İlçelere Meslek Yüksek Okulları yaptık ama ilçelerde öğrenci yok. Üniversite olmasa esnafların hali çok kötü” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİDE BESİCİ DE PERİŞAN

Köylerde çiftçilik ve hayvancılık yapan insanların adeta kan ağladığını iddia eden Karasu, “Çiftçiler kuraklık ve girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle batakta. Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen çiftçiler kan ağlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kuraklıktan etkilenen çiftçilere dönüme 100 TL destek verileceğini açıkladı. Gelip kuraklık tespiti yapıyorlar yüzde 50 hasar raporu tutuyorlar. Onu da orantılıyorlar. Desteklemeyi düşürüyorlar. Geriye zaten çiftçiye verecek bir para kalmıyor. Gübre fiyatları 3 kat arttı. Bu sene çiftçiler tarlayı nasıl ekecek hiç düşünülüyor mu? Saman fiyatı aldı başındı gitti bir çok sağılan inek kesilmek zorunda kalacak. Bu kadar sorunun içinde hiçbir çözüm önerisi yok. Zora gelen kaçıp gidiyor” dedi.

Hayvancılıkla uğraşan insanlarında İlçe Tarım Müdürlüklerinde veteriner bulamadığını da iddia eden Milletvekili Karasu, “İnsanlara hayvancılık yapsın diye teşvik veriyoruz. Hayvancılıkla uğraşan kişinin hayvanı doğum yapıyor küpelenerek kayıt altına alınması lazım. 4 ay sonra da bu hayvanın aşılanması gerekli. İlçe Tarım Müdürlüklerinde veteriner olmadığı için insanların yeni doğan buzağaları 1 yaşında veya 6 aylıkken küpelenebiliyor. 4 ay da aşı için bekleniyor. Besici satmak istediği buzasını küpesiz ve aşısız satamıyor. Satsa ceza yiyor. İnsanların hepsi 3-4 maaş almıyor. Bazı insanların tek geçim kaynağı 2 buzası olabiliyor. Yem fiyatları zaten almış başını gitmiş. Ne yapsın bu insanlar” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.