SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta Temmuz ayı itibari ile artan hava sıcaklıkları sebebiyle kronik rahatsızlığı bulunanlarla kalp, şeker, tansiyon gibi çeşitli rahatsızlığı bulunan kişilerin özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde daha dikkatli olmaları gerekiyor.

GÜNÜN BÜYÜK ZAMANINI EVLERİNİZDE GEÇİRİN

Hava sıcaklıklarının 30 dereceyi geçmeye başladığı bugünlerde korona virüs salgının da etkisi ile vatandaşların daha da dikkatli olmaları mecbur ve zorunlu olmadıkça güneş ışınlarının en dik olarak geldiği öğlen saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmaları gerekiyor. Maske kullanımının zorunlu olması ile nefes darlığı, kalp hastalığı olan kişilerinde sıcak havalarda rahat nefes almalarının zorlaşması ihtimaline karşı günün büyük çoğunluğunu evlerinde geçirmesi gerek.

SIVI TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Artan sıcak hava ile vücuttaki su kaybı fazlalaşırken günlük su tüketimini artırmak önemli bir yer tutuyor, aynı zamanda yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durulması, sebze ve meyve ağırlıklı yiyeceklerinde tüketilmesi hem sindirim açısından hemde sıcak havalarda kişinin rahat etmesi açısından önemli .

GÜNEŞ IŞINLARINA FAZLA MARUZ KALMAYIN

Hava sıcaklıklarının önemli ölçüde artış göstermesiyle gerektiğinden fazla güneş ışığına maruz kalmak ciltte yanıklara sebep olabileceği gibi, cilt kanserine yakalanma riskini de artırabilmekedir. Eğer gün içersinde dışarda olmamız gerekiyorsa mutlaka güneş gözlüğü ve şemsiye gibi araçlardan faydalanmak cildimizi korumak için de ince ve uzun kollu giysiler giymekte yarar olacaktır.