Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 10 Şubat 2016 tarihinde yürütülen operasyonda görev alan Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik, çıkan çatışmada vurulan arkadaşına yardım için yanına gitti. 27 yaşındaki Adem Çelik başından aldığı kurşun ile yaralandı. Askeri helikopterle Diyarbakır’a oradan da Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çelik 7 ay sonra dün gece saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Uzman Çavuş Adem Çelik’in cenazesi dün Sivas’a getirilerek Hafik ilçesinde toprağa verildi. Askeri uçakla getirilen şehidin cenazesini havaalanında Vali Davut Gül, Garnizon Komutanı Mehmet Kip, Belediye Başkan yardımcısı Erdal Karaca, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Askeri ve sivil erkan, şehidin anne-babası ve yakınları katıldı.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Murat Çelik’in koluna giren Vali Davut Gül, karşılama boyunca şehit babasına destek oldu. Şehidin yakınları ise havaalanında sinir krizleri geçirdi. Anne Arife Çelik’e yakınları ve kadın astsubaylar sakinleştirmeye çalıştı.

Sivas Belediyesine ait ambulansla Hafik ilçesine götürülen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik’in cenazesi burada toprağa verildi.