SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi süreci ile beraber bağıklığı güçlendirmek için doğal ürünlere yönelen vatandaşlar arı sütüne de oldukça ilgi gösteriyor.

Ömüre ömür kattığı söylenen arı sütünün 10 gramı 100 lirayı bulurken kilosu ise 8 ile 10 bin lira arasındaki fiyatlarla satılıyor.

Sivas’ta arı ürünleri satışı yapan Hikmet Doğan; “ Arı sütü bildiğiniz gibi çok değerli bir besin ve bulması da elde etmesi oldukça zorlu bir süreç. Onbinlerce arının kraliçe arıyı beslemek için kullandığı arı sütü kraliçe arıyı 3 yıl kadar yaşatırken diğer arılar yanlızca birkaç ay yaşayabiliyor. Bu nedenle de faydası oldukça fazla ancak çok küçük miktarlarda elde edilen bir ürün” dedi.

Doğan; “ Geçtiğimiz yıl mart ayından beri ve halden içerisinde bulunduğumuz korona virüs salgınında vatandaşlar da sürekli vücut direncini arttıracak bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal besinleri arıyorlkar, bunların başında da haliyle arı sütü geliyor diyebiliriz. Şuan ilgi ilgi bir hayli güzel ancak ürünün kısıtlı olması da ayrı bir sorun çünkü arı sütü kısıtlı bir zamanda sadece yılın belli aylarında elde edilebiliyor” ifadelerini kullandı.

Doğan; “ 10 gramlık şişelerde şuanda arı sütünü 70 liradan satıyoruz,kilosu ise 8 ile 10 lira arasında değişiyor. Arı sütünü de kullanım şeklide önemli kesinlikle metal kaşık değmeden bi kase balın içerisine 10 gram arı sütü 20 gram polen ve 10 gramda propolis ekleyerek karıştırıp tüketilmesi gerekmektedir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.