MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas’a yeni ve güzel br fuar alanı oluşturmak adına halen görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Arsa tahsisi noktasında görüşmeler yaptıklarını aktaran Başkan Eken, “Eski fuar alanına yakın bir bölge Sivas Belediyesi’ne ait her hangi bir arazi odamıza devredilirse veya 49 yıllığına belli bir ücret karşılığında tahsis edilirse biz yeni bir fuar alanını Sivas’a kazandıracağımızın sözünü verdik. Halen sözümüzdeyiz. Sivas bizim. Yeterki yatırım, Sivas’ta kalsın” dedi.

Arazi konusunun ileri ki günlerde tam olarak netleşeceğinin altını çizen Başkan Eken, “beledi tarafından bize verilen arsaya kendi imkanlarımızla güzel bir fuar alanı yapacağız. Fuar alanında Sivas’ın değerlerini gıda, tarım, turizm fuarlarında ön plana çıkaracağız. Fuar alanı nitelikli olacak ve çevre illerede hizmet verecek. 2021 yılının sonunda belirlenen arazinin yer tahsisi yapılırsa hemen çalışmalara başlayacağız. En kısa sürede Sivas’ın hak ettiği bir fuar alanını ilimize kazandıracağız. Daha önceki fuar alanı olarak alınan yer açılsa idi yıllık 2 trilyona yakın gideri vardı. 2 Trilyon gideri olan bir fuar alanında yılda yapılacak 3-5 fuarla gider karşılanamazdı. Bu durumda da odanın bütçesi tamamen fuara giderdi. Bir işi yapmak için yapmamak lazım. Bir iş doğru olduğu için yapılmalı” ifadelerini kullandı.