MEHMET TIRPAN

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Abdulkadir Demirel, Gemerek ilçesi Karaerkek Köyü mevcut yol durumu ile özel idarece yeni açılan güzergahın belirlenmesi noktasında yaptıkları araştırmalar hakkında bilgi verdi.

Komisyonlarına sevk edilen önergeye istinaden komisyonlarının toplanarak yerinde incelemelerde bulunduklarını aktaran Demirel, “Söz konusu bağlantı yolu üzerine köprü ihtiyacı bulunmakta olup, bağlantı yolunun kullanılabilmesi için yapılacak köprünün köy tarafındaki bağlantısını; Köy içi yolunun genişliğinin yetersiz olmasından dolayı büyük araçların geçişine uygun olmaması ve mevcut yola ulaşımın dere yatağından sağlanması nedeniyle vatandaşlarına araziler üzerinden yapılması gerekmektedir” dedi.

Gemerek ilçesi Karaerkek Köy yolunun, Gemerek İlçesi Yeşilöz Köyünün hem arazisinden hem de köy içinden yeni yol açılması ve dere yatağına köprü yapılması isteklerinin yerine gelmesi için her iki köydeki arazi sahiplerinden muvafakatname alınması gerektiğinin altını çizen Demirel, “Muvafakatname aldıktan sonra söz konusu yolda çalışma yapılması için bir engel kalmayacaktır. Gemerek ilçesine bağlı Karaerkek-Durgunsu-Yeşilöz grup köy yolu üzerinde bulunan Karaerkek Köprüsü ile Karaerkek Köyü arasında bulunan yol kesiminin rampa olması nedeniyle düzeltilmesi ve Yeşilöz Köyüne Karerkek Köy yoluna bağlantı yolunun yapılarak yol ağına alınması talep edilmiştir. Yeşilöz Köyünden Karaerkek Köyüne ulaşımı sağlayan mevcut grup köy yolunun 3,5 km asfalt kaplama, 4,6 km si stabilize kaplama olmak üzere toplam 8,1 km dir. Yapılması talep edilen bağlantı yolu yaklaşık 1,25 km olup, bu yol Yeşilöz-Durgunsu-Karaerkek Köylerine ulaşımı sağlayan grup köy yoluna bağlanmaktadır. Bağlantı yolunun kullanılması halinde 2 köy (Yeşilöz-Karaerkek) arasındaki mesafe yaklaşık 6 km olacaktır” ifadelerini kullandı.