MEHMET TIRPAN

Arıların peteğe bal ile işledikleri 'Allah' yazısı, görenleri hayrete düşürdü.

Ulaş İlçesine bağlı Kurtoğlu köyünden aldığı balın üzerinde yazan arapça ‘Allah’ yazını gören Gökmen Saçlı, büyük şaşkınlık yaşadı.

Sivas’ta yaşayan ve Kurban Bayramı’nda büyüklerinin yanına bayramlaşmak için Ulaş’a bağlı Kurtoğlu köyüne giden Gökmen Saçlı, tanıdığı bir vatandaştan bal aldı. Sivas’a döndükten sonra peteklerden birinin üzerinde arapça ‘Allah’ lafzını gören Saçlı, hayretler içinde kaldı.

Sıkıştırma tahtası olarak kullanılan aparatın üzerinde arılar tarafından işlenen Allah lafzı ile karşılaşan Saçlı, hem çok şaşırdığını hem de çok mutlu olduğunu belirterek, “Benzer olayları sosyal medyada, televizyon ve gazete haberlerinde daha önceden çok görmüştüm. Ancak müdahale ile yapılabileceğini düşündüm. Gerçekte ilk kez böyle bir durumla karşılaştım ve çok şaşırdım. Bayramda gelen misafirlere balı gösterdiğimde onlar da büyük şaşkınlık yaşadı. Bu Allah'ın bir lütfudur. İnsanlar ibret alsın. İnanmayanlara da bir örnektir” ifadelerini kullandı.

“MUCİZEVİ BİR OLAY”

“Yaklaşık 40 günlük ömrü olan bir canlı, kapkaranlık bir ortamda ona işaret gösterecek hiçbir şey yokken arılar bunu yazıyor” diyen Saçlı, “Çok muazzam bir olay. Bal çerçevelerinin üzerinde bunları görüyorduk. Bizimkisi herhangi bir çerçeve üzerinde değil. Zaten arılar kitabımız Kur'an-ı Kerim'de adına ayet olan tek canlı. Allah lafzını görenler ve biz de dahil olmak üzere çok şaşırdık” diye konuştu.