MEHMET TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, İçme sularının 30-35 km mesafeden Kangal’a getirildiğini, bu sebepten doğan elektrik faturasının ciddi derecede yüksek olduğunu söyledi.

Bu konuda ÇEDAŞ’la sık sık sorun yaşadıklarının altını çizen Apaydın, “ÇEDAŞ’a 1 milyonun üzerinde borcumuz var bu borcu ödemekle bitiremiyorduk. Bu paranın içerisinde gecikme faizi de vardı. Çok şükür ÇEDAŞ’a olan borcumuzu ödedik ve bu durumun böyle gitmeyeceğini arkadaşlarımızla istişare ettik. Daha sonra Rüzgar Enerjisinden elektrik üretmeye karar verdik. Ankara’ya mekik dokuduk. Projede nihayete ermek üzereyiz. Kasım ayının sonunda ihaleye çıkacağız” dedi.

RES Projesi ile ilgili yazışmaların devam ettiğini, aynı zamanda da ortaya çıkan sorunların çözümü noktasında gayret gösterdiklerini aktaran Başkan Apaydın, “Bu proje 1 megavat gücünde. Projenin toplam maliyeti 1 milyon 100 bin dolar. Tesisin faydalı ömrü 25 yıl. Aylık getirisi 200-240 bin TL civarında. 5 yılda proje kendini amorti edecek. Kalan 20 yılda Kangal Belediyesi’nin kasasına her ay kesintisiz ortalama 220 Bin TL para girecek. Rüzgar Enerji Santralini kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ancak şuanda trafo gücünün eksik olduğu, bizim üreteceğimiz elektriğin depolama yerinin olmadığı, Sivas OSB’de bulunan büyük çaptaki tesisin Kangal’a geleceği ve Kangal’daki küçük tesisin ise trampa yapmak şartı ile revize edileceğini bana söylediler. Aradan geçen süre içerisinde trafo yenilendi ve yerine monte edildi. Projeyi tam anlamı ile faaliyete geçirdiğimizde Kangal için güzel bir hizmet yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.