YÜKSEL MENEKŞE

Sivas’ta, eğitim alanında Türkiye’ye örnek olacak bir etkinlik gerçekleştirildi. Sivas Merkez Danişment İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri bir ilke imza atarak tuttukları günlükleri kitaba dönüştürdü.

Okuma yazmayı yeni öğrenen minik öğrenciler, Öğretmenleri Eğitimci-Yazar Osman Çelik gözetiminde “Günden Kalanlar” isimli kitaplarını çıkarttılar. Çıkardıkları kitapları, en değerli varlıkları olan annelerine hediye eden minik öğrenciler, bu büyük başarılarının yanı sıra annelerine de güzel bir mutluluk yaşattılar. Kitapları Anneler Günü vesilesiyle Mayıs ayında çıkaran sınıf, bir birinden güzel duygularını da günlükler ile dile getirdiler.

Türkiye’de, 1.sınıflar anlamında ilklerden olan kitap çıkarma ile de, okuma ve yazma medeniyet bilincine ilk adımı atan çocuklar, yarınlara yönelik ümitleri de perçinlediler. Uzman eğitimciler, öğrencilerin bu yaşta kültürel dokuya dâhil edilmelerinin önemli olduğunu, okuma ve yazma ile başlayan eğitim öğretim anlamlı yürüyüşün ilerde önemli başarılara da kapı aralayacağını vurguluyorlar. Çocuklarının anneler gününe özel kendilerine kitap hediye edildiğini öğrenen veliler ise bu unutulmaz hediyeyi ömür boyu saklayacaklarını dile getirdiler.