SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta faaliyet gösteren birçok esnaf ya kaldırımları tezgah olarak kullanıyor ya da iş yerinin önünde kalan yolu araç sürüclerinin park etmemesi için kapatmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda defarlarca uyarılan esnaflar, hatta bir dönemde il protokolünün bir araya gelerek esnafları bizzat ziyaret ederek kaldırım işgalleri konusunda uyarmasına rağmen esnaflar bildiğini okumaya devam ediyor. Özellikle sağlığın bu denli önemli ve dikkat edilmesi gereken bir zamanda yiyeceklerin kaldırımlar üzerinde satılması akıllara durgunluk veriyor.

Adeta kaldırımlara metrelerce uzunluğunda tezgah açan esnaflar yapılan tüm uyarıları görmezden gelerek bildiğini yapmaya devam ediyor. İşyerlerinin için yeterli alan ve aynı ürünler olduğu halde bir taraftanda kaldırımların üzerine tezgah açan esnafların vatandaşlarında yürümesini güçleştiriyor.

Sebze meyve satan esnaflardan, kuruyemişçilere, kasaplara hatta ve hatta cep telefonu bayileri dahi kaldırım üzerine çeşitli ürünleri koymaktan geri durmuyor. Bu görüntü kirliliğine ise yetkilierin artık gerçekten ciddi şekilde dur demeleri bekleniyor.