MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Yatırım programında olduğu halde 8 yıldır açılamayan Kuzey ve Güney Çevre yollarının açılması gerektiğini, bu proje için iktidar vekillerinin ve yöneticilerinin Ankara’nın rüzgarını Sivas’ta estirmesi gerektiğini söyledi.

Her seçim döneminde vaatler arasında yer alan ancak bir türlü başlamayan Kuzey ve Güney Çevre yolunun bir an önce açılması gerektiğinin altını çizen Başkan İnce, “Çevre yolunun açılması şehirdeki daralmayı giderecek, düşük maliyetli arsa payları sayesinde ucuz konutların üretilmesini sağlayacaktır. Sivas yeni bir merkeze kavuşacaktır. Bu sayede insanlar ev sahibi olacak, göçün önüne geçilecek ve şehir farklı yönlere doğru büyüyecek” dedi.

Tek merkezli bir yapıya sahip olan Sivas’ın hükümet meydanını merkez alarak genişlediğini gözlemlediklerini aktaran Başkan İnce, “Sivas, son nüfus verileri ile bir kez daha göç verdiğini göstermiş oldu. Genç nüfusun hızla şehirden uzaklaştığı, emeklilerin büyük çoğunlukla kaldığı bir şehir haline geldi. Yapılan araştırmalar geçim sıkıntısından kaynaklı göçler yanında, şehrimizde yaşayan insanların sosyal ve kültürel noktada aradığını bulamama da göç kriterleri arasında gösterilmiştir. Diğer bir kriterde gayrimenkul fiyatlarının yüksek olmasıdır. Sivas halkının gelir grubu orta ve düşük gelir grubu ağırlıklıdır. Bu yüzden şehirde yaşayan insanların yüksek fiyatlı konutlara sahip olması imkansız hale gelmiştir. Yaklaşık 500 bin nüfus öngören alanın çevre yoluna kavuşması ile şehirde arsa maliyetleri düşecek, ucuz ve çağdaş nitelikte konutlarında yapılmasına olanak sağlayacaktır.  Ayrıca şehir içi yol haline gelen Erzincan Çevre yolu Yeni Hastanenin de bulunduğu aksta olmasından dolayı ihtiyaca cevap verememektedir. Yaklaşık 8 yıl önce yapılan revizyon imar planında, Kuzey ve Güney Çevre yolları belirlenmiş olup, özellikle Kuzey Çevre Yolunda Yeni 2.üniversite alanı , 2.hastane alanı, Belediye hizmet alanları ve yaklaşık 500 bin nüfus öngören yeni yerleşim alanları belirlenmiştir. Bu bölgenin hayata geçmesi ile İşhan ve Bağdat caddesine alternatif yeni bir alan kazanılmış olacaktır. Resmi kurum binalarının şehir dışına çıkarılması ile şehir merkezi bir miktar rahatlamıştır. Ancak Bu amaçla ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan defterdarlık binasına, yeniden şehir dışında bulunan Tapu Kadastro Müdürlüğünün getirilmesinin halktaki şaşkınlığı devam etmektedir. Muhalefet partileri olarak bizler, STK lar ve şehirde bu hizmeti bekleyen Sivaslılar olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.