Mehmet TIRPAN

Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce’nin görevden alınmasına bir tepkide Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç’tan geldi. Ankara Mimarlar Odası’nın aldığı kararı kınadıklarının altını çizen Koç, Mimar Serdar İnce’yi Sivas genelinde bulunan bin 487 muhtarla beraber desteklediklerini söyledi.

İlimizde Mimarlar Odası Başkanlığını yürüten Mimarlar Odası Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce'ye yapılan haksızlığın Sivaslılara ve milletin makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan bir saygısızlık olarak gördüklerini belirten Koç: “Ey Aydınım diye geçinen kaşarlaşmış, köhneleşmiş o güzide makamları işgal eden Mimarlar sizlere şunu sormak isterim. Sizler kime hizmet ediyorsunuz? Kimlerden emir alıyorsunuz? Kimlere hesap vermek zorundasınız ki kafanıza göre böyle kararları alma ihtiyacında bulunuyorsunuz” dedi.

Muhtarlar Demeği olarak Ankara Mimarlar Odası başkanı ve üyelerine tavsiyelerde bulunduklarını vurgulayan Koç: “Bu ne kin bu ne küstahlık. Hanı aydınlardınız hanı adalet istiyordunuz, hanı memleketimizin kalkınması için çapa sarf ediyordunuz. Ey aydınım diye geçinen geri kafalılar gelinde Sivas’ta üç bölgede gecekondu önleme bölgeleri yapıldı kaçak olarak bir teras yapında görelim. Devletin zirvesiyle uğraşmayı bırakında kendi işinize bakın. Kaçak saray dediğiniz o muhteşem yer haşmetiyle, ihtişamıyla ve de yabancı heyetlere karşı heybetiyle Türkiye Cumhuriyetini en güzel şekilde temsil etmektedir. At gözlüğü takanlar bu tabloyu görmekten mahrum olanlardır. Bütün İller meşgul ettiğiniz makamlar yüzünden imarları bozuk olduğundan vatan ve millet aşkıyla çalışanlar sizlerin pisliğini düzeltmekte zorluk çekiyorlar. Bir zamanlarda sen Muhtar dahi olamazsın diyerek muhtarlara oy veren halkımızla alay ediyordunuz. Sizler bu kafayla dağlarda koyun otlatan çobanların ellerine su dahi dökemezsiniz. Çünkü onlar işlerinin bilincindeler. Batarsak beraber batarız kalkınırsak beraber kalkınırız. İlin birinde çöpkonteynirin başında toplanmış 8-10 Suriyelinin sözlerini sizlere hatırlatmak isteriz. Kendi aralarında konuşuyorlar. Ben falan partinin başkanıydım. Sen filan odaların, derneklerin, vakıfların, tarikatların meşreplerin velhasıl hepimiz ayrı ayrı grupları temsil ediyorduk, izlerimize kurşun sıkar, davetlerimize icabet etmez, birbirimize düşmanca bakar, birbirimize kin kusardık, iş yapanların doğruluğunu bildiğimiz halde destek yerine köstek olurduk. Siyonistler, emperyalistler bizleri paramparça ettiler böldüler, parçaladılar vatansız, Ezansız ve bayraksız bıraktılar. Biziler Cumhurbaşkanlığının mahallelerdeki uçbeyleri olarak Türkiye Cumhuriyeti devletine yapmış olduğunuz ihanetlerden vazgeçmenizi öneriyoruz. 15 Temmuz da bu aziz millet hainlere, haramilere çetecilere,fetöcülere,tüm teröristlere karşı nasıl şahlandı ise, bundan böylede vatan ve millet düşmanlarından er geç hesap soracak,birkaç çapulcuya ve işbirlikçilerine vatanı peşkeş çektirmeyecektir” ifadelerini kullandı.