SÜMEYRA DENİZ

Mazlumlara yardım götüren Anda Kardeşe Vefa Derneği ile ilgili olarak yönetim kurulu başkanı Muhammed Dilmen faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dilmen, “ Anda Kardeşe Vefa Derneği 2014 yılında Okan Tosun başkanımızın önderliğinde bir grup gönüllü arkadaşımızın Türkmendağı ve civar bölgelerinde ki mazlum ve mağdur kardeşlerimize insani yardım malzemeleri götürmesi ile başlamış bir harekettir. Daha sonraları yapılan duyurular sonucunda sosyal medyanın da büyük etkisi ile binlere ulaşan bir göllüler ağı kurmuş olduk.2016 yılında resmiyet kazanmış olan Anda Kardeşe Vefa Derneği tamamen gönüllülük esaslı çalışan ve yardımı değil ‘’Vefa’’ yı şiar edinmiş bir dernektir. Anda eski Türkçede ( Göktürkçe) kan kardeş anlamına gelmektedir. Derneğimizin Merkezi Ankara’da olup Bursa, Sivas, Afyon, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Manisa,  İstanbul, Batman, Elazığ, Erzincan, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi illerde resmi temsilciliğimiz olup daha onlarca ilde ise gönüllerimiz var” dedi.

Gönüllülük esasına dayanan yardımlarından bahseden Dilmen, “ Bugüne kadar özellikle Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi, Hatay Yayladağı ve ülke içerisinde ki diğer mülteci kapmları başta olmak üzere 300 civarı insani yardım ( gıda, kıyafet, battaniye, sağlık malzemesi) malzemelerini içeren tırı bölgelere AFAD VE KIZILAY ile birlikte göndermiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra ilk olarak Hatay Yayladağı’nda başlatmış olduğumuz yetim çocuklar üzerine yaptığımız çalışmalar yine El-Bab Kubbesin (Başköy) Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezi’nde 382 Afrin Meryem’in Yetim Merkezi’nde 110 yetimin bulunduğu iki tane yetim merkezimiz bulunmaktadır. Buralarda yetim çocuklarımıza savaş sonrası sosyal hayata adapte olabilmeleri için rehabilite hizmetleri, Türkçe dersleri ve futbol, tekvando gibi spor dallarında eğitimler veriyoruz ve gelecek yıllarımızda kendi çocuklarımıza kardeş ülkemize vefalı ve sevdalı birer nesil yetiştirme uğraşındayız. Yine bölgede ki gençlere ve kadınlara yönelik mesleki ve kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. Anda Kardeşe Vefa Derneği olarak sadece Suriye’de değil Mazlumun olduğu her yere Türk’ün Vefalı elini uzatma gayesindeyiz. Bunun için özellikle Ramazan ayları (gıda paketleri, fitre ,zekat dağıtımı, bayramlıklar gibi) ve Kurban Bayramları (binleri geçen kurban bağışları, bayramlıklar v.s) başta olmak üzere her dönem Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova ve Uganda gibi ülkelerde de gerek ayni gerek nakdi ve gerekse eğitim faaliyetleri ile destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DERNEK BÜNYESİNDE BİR DE ARAMA KURTARMA FAALİYETİ VAR

Bünyelerinde arama kurtarma ekipleri olduğunu da ifade eden Dilmen, “ Ayrıca Derneğimiz Bünyesinde birde Arama Kurtarma faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Yaklaşık bir yıldır Bursa Merkezli olarak çalışan Arama Kurtarma ekibimiz sayısal ve ekipman anlamında bölgenin en seçkin ekipleri arasında yerini almış olup son dönemde Bursa civarında bulunan bütün yangın, sel, kayıp vb. olaylarda yerlerini almış olmaktadır. Yine AFAD ‘dan eğitimlerini tamamlayarak Afet Bilinci Eğitmeni bir grup arkadaşımız bulunmakta ve AFAD ile birlikte ilerleyen zamanlarda inşallah çok güzel faaliyetlere imza atacaklardır” ifadelerine yer verdi.

YILDIZ AİLE PROJESİ

Yıldız Aile projelerini anlatan Dilmeni “Hali hazırda belirtmiş olduğumuz iki yetim merkezinde ki çocuklarımız için kullanmak üzere ‘’Yıldız Aile’’ projemiz bulunmaktadır. Bu proje ile toplamda 492 yetim çocuktan her bir yetimin bir aylık masrafını bir bağışçımızın karşılaması talebimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra inşallah üçüncü bir yetim merkezi hazırlığımız vardır. İlerleyen zamanlarda duyurusunu yapmak için hazırlıklarımız devam etmektedir. Sizler aracılığı ile gönlü geniş vatandaşlarımız bu Vefa Hareketine katılmak isterler ise il temsilciliklerimiz, sosyal medya hesaplarımız ve internet sitemiz üzerinden bizlere ulaşabilirler” dedi.