Kulüplerarası 1’inci küme A takımlar futbol maçlarına Pazar günü Sivas ve ilçelerde oynanan oyunlarla devam edildi. Sivas’ta 3 ilçelerde 3 müsabakanın oynadığı haftada A grubunu Yıldızeli Birlikspor, B grubu Demirspor lider olarak tamamladı. A rubunda 5., B grubunda altıncı hafta karşılaşmalarının oynadığı ligde en farklı skoru Demirçelik Divriğispor’u deplasmanda 6-0 mağlup eden Gemerek Belediyespor elde etti. A ve B gruplarında Pazar günü oynanan maçlarda ortaya çıkan tempolar ve atılan gol sayısının yüksek oluşu amatör sporseverleri mutlu etti. Amatör Kümede A ve B gruplarında oynanan maçlarda elde edilen sonuçlar şöyle;

A GRUBU:

DÇ Divriğispor-Gemerek BLD 0-6

Suşehri BLD-Avgazispor 2-6

Çimentospor-Yolspor 0-3

B GRUBU:

Ahmet Turan Gazi-DSİspor 1-1

Yüceyurtspor-Altınyayla BLD 0-3

Gürünşalspor-Demirspor 2-4

YILDIZELİ VE DEMİRSPOR LİDER TAMAMLADI

Kulüplerarası 1’inci küme A takımlar futbol liginde haftayı A grubunda Yıldızeli Birlikspor, B grubunda Demirspor lider olarak tamamladı. A grubunda haftayı müsabaka oynamadan tamamlayan Yıldızeli Birlikspor 12 puan ve averajla, B grubunda Demirspor, Gürünşalspor’u, Gürün’de 4-2 mağlup ederek haftayı 16 puanla lider tamamladı. Amatör kümede A ve B gruplarında oluşan puan durumu şöyle;

A GRUBU PUAN DURUMU:

1-Yıldızeli Birlikspor 5-12

2-Avgazispor 5-12

3-Gemerek BLD 5-12

4-Yolspor-6-9

5-Suşehri BLD 5-6

6-DÇ Divriğispor 5-3

7-Çimentospor 5-0

 B GRUBU PUAN DURUMU

1-Demirspor 6-16

2-Altınyayla BLD 6-11

3-Ahmet Turan Gazispor 6-8

4-DSİspor 6-8

5-Gürünşalspor 6-4

6-Yüceyurtspor 6-3

AMATÖR MAÇTA GERGİN ANLAR

Kulüplerarası 1’inci küme B grubu müsabakasında Yüceyurtspor ile Altınyayla Belediyespor arasında oynanan maçta yaşanan gergin anlar fazla büyümedi. Müsabakada görev yapan B klasman futbol hakemi Adem Sarıtaş’ın, güçlü yönetimi ve istikrarı futbolcuların girmeye niyetlendikleri gerginliklerin önlenmesinde başrol oynadı. Pazar günü fuar alanı tesislerinde oynanan maçta Adem Sarıtaş, müsabakada her iki ekipten birer kişiye kırmızı kart gösterdi. Maçtan 3-0 galip ayrılan Altınyayla Belediyespor, ligin ilk yarısında 3-2 mağlup olduğu rakibinden rövanşı bu skorla geri aldı.

TEK PUANSIZ TAKIM ÇİMENTOSPOR

Çimentospor, amatör küme A takımlar liginde puan alamayan tek ekip olma özeliğini sürdürüyor. A grubunda oynanan maçlarda yer alan Çimentospor, ligin 5’inci haftasında Yolspor ile karşılaştı. Pazar günü fuar alanı 1 nolu sahada oynanan maçta rakibine 3-0 mağlup olan Çimentospor, ligde 5 maçın ardından puansız tek ekip olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

LİGE PAZAR GÜNÜ OYNANACAK MAÇLARLA DEVAM EDİLECEK

Kulüplerarası 1’inci küme A takımlar futbol maçlarına hafta sonu oynanacak müsabakalarla devam edilecek. A grubunda altıncı, B grubunda 7’inci hafta maçlarının oynanacağı haftada gözler Sivas ve ilçelerde oynanacak müsabakalarda elde edilecek sonuçlara çevrilmiş durumda. Ligde Pazar günü oynanacak maçların geride kalan haftada olduğu gibi gollü geçmesi bekleniyor.