Galatasaray ve Medipol Başakşehir Kulüpleri, 7103 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" dolayısıyla teşekkür mesajı yayımladılar.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Kanun sayesinde amatör branşlarda başarıların kalıcı olacağının kaydedilerek   şu ifadeler kullanıldı:

"Amatör sporcular için ödenen gelir vergisi tutarı, yeni düzenleme ile iade edileceğinden amatör branşlardaki kalıcı başarı daha mümkün hale gelecektir. Ülkemizin zor günlerinde birleştirici unsur olan spora katkıları, sadece spora değil, kadirbilir halkımıza da bir nefes olacaktır. Tasarının kanunlaşması sürecinde onay veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere, tasarının kanunlaşması sürecinde destek veren Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm milletvekillerimize teşekkür ederiz."

Başakşehir kulübünün internet sitesinde Göksel Gümüşdağ imzasıyle yer alan mesajda; "Türk sporunun ve amatör spor branşlarının desteklenmesi amacıyla düzenlenen yeni kanun, profesyonel sporculara ödenen ücretlerden kesilen gelir vergisi tutarlarının, kulüplere ve şirketlere, amatör sporcuların ücretlerinde kullanılmak üzere iadesini sağlıyor. Türk sporu adına reform niteliğinde bir gelişme. Bu büyük adım için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a, ve destek veren tüm milletvekillerine teşekkür ederiz.

Sadece futbol şubesi olan bir spor şirketi olmamıza rağmen bu kanunun Türk sporu ve sporcuları için büyük bir kaynak yaratacağını, mevcud futbol altyapı kalitesini arttıracağını ve önümüzdeki yılların planlarını yaparken bizler gibi tek branşa odaklanmış kulüplere de yol göstereceğine, cesaret vereceğine inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.