Ahmet Ayık Spor Lisesi’nde, 2018-2019 eğitim dönemi tamamlandı. Cuma günü okul spor salonunda yapılan kapanış töreni güzel görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan tören, muay thai, cimnastik, güreş gösterileri ve türkü dinletisiyle devam etti. 2018-2019 eğitim döneminde okullararası ve kulüplerarası yarışma ve müsabakalarda başarılı olan öğrencilerinin altınla ödüllendirildiği organizasyonda büyük alkışı halter branşında gençler kategorisinde dünya şampiyonu olan Caner Toptaş aldı. 13 sporcuya çeyrek ve yarım altın verildiği programda başarılı sporculara ödüllerini okul müdürü Abdulkadir Karabulut, okul aile birliği başkanı Fatih Sanrı, okul başmüdür yardımcısı Şeref Çetindağ, okul müdür yardımcıları Metin Karabulut, Yusuf Sağcı ve okul öğretmenleri takdim etti.

OKUL MÜDÜRÜ KARABULUT: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Ahmet Ayık Spor Lisesi Müdürü Abdulkadir Karabulut, okul olarak tüm öğrencilerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. 2018-2019 eğitim döneminin sonuna geldikleri ve birçok öğrencilerini bu yılda mezun etmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden Karabulut, “Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız, okulumuzun bütçesi ve imkânları dâhilinde Türkiye’de ve uluslararası yarışmalarda derece alan öğrencilerimizin sevincini paylaşmak adına, kendilerinden sonra gelecekleri teşvik etmek için buradayız. Hem bu vesile ile yılsonu bir araya gelmek, sevincimizi paylaşmak, onların başarılarına onlar kadar sevindiğimizi onlara hissettirmek ve ileride daha büyük başarılar aldıklarında belki biz orada olmaya biliriz ama kalbimizin onlarla birlikte olduğunu hissettirmek için burada bulunuyoruz. Bundan sonra atacağınız her adımda yanınızda olacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımıza bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Ahmet Spor Lisesi Spor Salonu’nda yapılan 2018-2019 eğitim dönemi kapanış programında öğrencilerin yapmış oldukları gösterilen ve ortaya koydukları türkü performansları beğeni topladı. Muay-thai, cimnastik ve güreşçiler yaptıkları gösterilerle kendilerini takip edenlerden tam not aldı. Okul müzik öğretmeni Doğan Akgül nezaretinde kapanış programında türkü söyleyen öğrencilerde ortaya koydukları performanslarla alkış aldı.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLEN SPORCULAR VE YAPTIKLARI BRANŞLAR

Spor Lisesi’nde 2018-2019 eğitim döneminde okullararası ve kulüplerarası yarışma ve müsabakalarda Türkiye ve uluslararası derece yapan 13 öğrenci, çeyrek ve yarım altınla ödüllendirildi. Öğrencilerin yaptıkları branşlar ve elde ettikleri başarılar şöyle;

Halter

Caner Toptaş Gençler Dünya Şampiyonu

Wushu Sanda

Arda Kaya Türkiye Şampiyonu

Muay_Thai

Osman Kızılyar Türkiye 2’incisi

Ünal Arıs Türkiye 3’üncüsü

İşveç Bayrak

Yusuf Can Altuntaş-Davut Zoroğlu-Şahin Öküt Türkiye 2’inciliği

Atletizm

Mikali Kaya 800 metre Türkiye 2’inciliği

Yakup Yaprak Cirit Atma Türkiye 3’üncülüğü

Güreş

Yunus Emre Yanık 55 kilo Türkiye 3’üncüsü

Muhammed Samet Kirişler 60 kilo Türkiye 3’üncüsü

Mustafa Kürşat İpek 110 kilo Türkiye 3’üncüsü

Talha Aydoğdu 42 kilo Türkiye 2’inciliği