ADNAN HASAN FİŞENK

Altında yaşanan düşüş ve çıkışlar, vatandaşları tedirgin ediyor. Yasakların kalkması ve düğün sezonunun da açılmasıyla birlikte, altın fiyatlarında yaşanan artışlar düğün yapacak aileleri kara kara düşündürmeye başladı. Peki kuyumcular altındaki son durum hakkında neler söylüyor.

Düğün yapacakların elini çabuk tutması gerektiğini ve altın fiyatlarında ani bir yükseliş beklediklerini ifade eden Levent Bayrakçı, altın fiyatlarının her an tırmanışa geçebileceğini söyledi.

Yasakların kalkması ile birlikte Dünya gündeminin artık yavaş yavaş pandemiden uzaklaşacağını ve bu durumun altında yükselişe sebep olacağını aktaran Bayrakçı, “Altın fiyatlarında geçen haftalara nazaran hafif gerileme var. Altını uzun vadede değerlendirdiğiniz zaman en karlı bir yatırım aracı. Altına yatırım yapan şuana kadar zarar etmiş kimse yoktur. Tabi altındaki yükseliş düğün yapacak aileleri kara kara düşündürüyor. Bu sebeple fiyatların düşük olduğu günümüzde alım yapmaları daha uygun olur diye düşünüyorum” dedi.

Altına yatırım yapan insanların uzun vadede ciddi kazançlar elde ettiğini ifade eden Bayrakçı, “Altına uzun vadede yatırım yapan kazanır. Şuanda tam altın alma zamanı. Altın zaden bir yatırım aracı olduğu için her zaman yükselişi devam eder. Altında yükseliş trendi vardır. Diğer dövizlere karşı altının önceliği daha fazladır. Önümüzdeki günlerde gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasada hareketlilik başlayacağını öngörüyoruz. Tabiki piyasanın durumu altın fiyatlarının seyrini değiştiriyor. Uzmanların konuşmaları iyi takip edilmeli. Altın fiyatları arttığında evlenecek çiftler çok zorlanıyorlar. Maliyetlerin artması aileleri de olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.