SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Mustafa İrfanoğlu, 2020 yılında altındaki artışın devam edeceğini söyledi.

2019 yılında altının rekor seviyeye ulaştığını ifade eden İrfanoğlu, “Gçen yıl altının gram fiyatı oldukça fazla arttı. Bu yılda artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Altın her zaman olduğu gibi uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürecek” dedi.

Altının iyi bir yatırım aracı olduğunu aktaran İrfanoğlu; “2019 yılında en düşük seviyede euro yüze 10,7 attı, dolar yüzde 13,3 son olarak borsa yüzde 25,7’lerde kaldı. Altın tabi yine 2019 yılında rekor yaparak yüzde 33,6 seviyesine ulaştı. Her zaman söylediğimiz gibi altın her zaman güvenilir bir limandır. Altının önü açık dahada yükseleceğini tahmin ediyoruz. Uzun vadede altın iyi paralar kazandırıyor. İranlı komutan Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesiyle ilgilide piyasalarda değişikliler yaşanacağına inanıyoruz. İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin karşılıksız kalmayacağını düşünüyoruz. İran’da Amerika Birleşik Devletleri’ne misilleme yaparsa altın fiyatları da bu durumdan faydalanarak daha da yükselecektir” ifadelerini kullandı.

Son olarak altının güncel fiyatları hakkında bilgiler veren İrfanoğlu, gram altının 22 ayar 286 TL, çeyrek altın yeni tarihli 510 TL, yarım altın 2 bin 040 TL, gramisenin ise 5 bin 100 TL olduğunu söyledi.