MEHMET TIRPAN

Yaz aylarında gurbetçilerin, yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesi ile birlikte artan nüfusun ardından trafikte aksamalar meydana geliyor. Özellikle öğlen ve akşam vakitlerinde İstasyon Caddesi, Atatürk Caddesi, Hikmet Işık Caddesi, Celalbayar Caddesi ve 50. Yıl kavşağı gibi ana arterlerde ciddi araç trafiği yoğunluğu oluşuyor. Her yıl yaz aylarında kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması noktasında alternatif yolların oluşturulması bekleniyor.  Özellikle akşam iş çıkış saatlerinde ciddi yoğunluğun oluştuğu ana arterlerde zaman zaman gerginliklerin yaşandığı da gözlemleniyor.

YOĞUNLUKTAN ESNAF MEMNUN

Sivas’a gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen gurbetçiler özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında şehrin ticaretine çok büyük katkı sağlıyor. Uzun zamandır ekonomik sıkıntılar yaşayan başta küçük esnaflar, gurbetçilerin şehre gelmesi ile birlikte mutlu oldu. Gurbetçi vatandaşlar başta kent merkezindeki dükkanlar olmak üzere şehrin farklı bölgelerindeki giyim, gıda, temizlik, kuyumcu, şarküteri, et ve et ürünleri satışı yapan iş yerlerinde hareketlilik oluşturmaya başladı. Yaşanan hareketlilik küçük esnaf başta olmak üzere kentte farklı alanlarda ticaret yapan bir çok esnafın yüzünü güldürdü.

YOĞUNLUK HAZİRAN AYINDA BAŞLIYOR EYLÜL ORTASI GİBİ BİTİYOR

Haziran ayının ortalarında memleketlerine gelmeye başlayan gurbetçiler 1- 1,5 ay kentte vakit geçirdikten sonra tekrar yaşadıkları ülkeler dönüyor. Ülkelerine dönüş yaparkende gurbetçiler kentten pastırma ve sucuk almayı da ihmal etmiyor. Sivas’a özgü lezzetleri tadarak şehirden memnun ayrılan gurbetçiler bir sonraki yıl yeniden Sivas’a gelmenin planlarını yapmaya başlıyor. Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin emekli olanları ise yılın 6 ayını Sivas’ta, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçirmeye gayret gösteriyor.