Mehmet TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Kurban Bayramının yaklaşması ve yasakların kalkmasının ardından piyasada yavaş yavaş hareketlenmenin başladığını, zor bir süreçten geçen esnafların yüzünün kısmen de olsa güleceğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda kısa bir süre de olsa yaşanan hareketliliğin esnafları bir nebze de olsa rahatlatacağını aktaran Başkan Akgül, “Pandemi süresince uzun bir süredir ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar yaşayan küçük esnafımız Kurban bayramı öncesinde yaşanan hareketlilikten dolayı bir nebze de olsa rahat nefes alacak. Elimizden geldiğince bayram alışverişlerimizi küçük esnaflardan yapalım” dedi.

Küçük esnafların ayakta kalabilmesi için vatandaşların alışverişlerini küçük esnaftan yapmasını isteyen Akgül, “Pandemi sürecinde işleri bir hayli düşen esnaflar günlerdir siftah dahi yapamadan dükkan kapattı. Normalleşme ile birlikte biraz hareketlilik yaşandı. Kurban Bayramının yaklaşması ile de hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. Vatandaşlar yavaş yavaş bayram hazırlıkları için alışveriş yapmaya başladı. Küçük esnafın ayakta kalması için vatandaşların küçük esnafı tercih ederek destek olmasını istiyoruz. Lütfen bu konuda duyarlı olarak esnafımıza hep birlikte sahip çıkalım. Uzun süredir ödemelerini yapamayan esnaflar yaşanan hareketlilikten elde ettiği gelirle en azından ödemelerinin bir kısmı yapabilir. Esnafın yüzü gülerse bizimde yüzümüz güler. Esnaf sıkıntıda olursa bizlerde sıkıntı içerisinde oluyoruz. Küçük esnafımıza Sivaslılar olarak sahip çıkalım. Eğer biz küçük esnaftan alışveriş yaparsak hem kaliteli mal alırız hem de küçük esnafın ayakta durmasını sağlarız. Küçük esnaf ne kadar iyi ayakta durursa piyasada para sirkülasyonu oldukça iyi olur” şeklinde konuştu.