MELTEM DUMAN

Hava şartlarının olumsuz etkilemesinin yanında birde piyasalardaki belirsizlik balık tezgahlarını da olumsuz etkiledi.

Toptan balık alıp satışı yaptığını ifade eden balıkçı esnafı Alparslan Atasever, piyasada balık azalınca fiyatların yükseldiğini söyledi.

Daha önce fırıncılık yapığını fakat krizden kaynaklı balıkçılığa yöneldiğini belirten Alparslan Atasever, “ Son yapılan zamlar her sektör gibi bizi de olumsuz etkiledi. Piyasadaki belirsizlik işlerimizi tamamen durdurdu. İnsanların alım gücü hayat pahalılığından kaynaklı neredeyse yok oldu. Kazancımız maalesef ki yok denecek kadar az. Fiyatlardaki artış akaryakıtın yükselmesinden kaynaklandı. Ürünün satın alınması getirilmesi derken esnaf olarak bizi baya bir zorluyor. Geçenlerde 150 kg balık getirdik. 750 TL yakıt yaktık. Oda balık fiyatlarına yansıyor. Ucuza satılınca vatandaşların talebi artar belki, ancak bu defada bizde kazanç sağlayamayız” dedi.

Piyasadaki her şeyin çok pahalı olduğunun altını çizen Atasever, “Toptancılar da kafalarına göre zam yapıyor. Yetkililerden talebim bu fahiş artışı yapanları cezalandırmaları. Denetimleri artırıp caydırıcı cezalar vererek piyasalardaki dalgalanmaların önüne geçmeleri. Aksi halde ne alıcı nede satıcı mutlu olacak” ifadelerini kullandı.