Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas’ın köylerine daha fazla hizmet götürülmesi için Sivas İl Özel İdaresinin ödeneğinin artırılmasını talep etti.

TBMM’de Sivas’ın sorunlarını gündeme getiren ve Sivaslı Bakan ve Milletvekillerinden destek isteyen Ali Akyıldız, “İktidarınız döneminde on altı yıldır hep övündüğünüz ve sürekli ‘en iyi yaptığımız iş yol’ dediğiniz bu projelerde nedense Sivas yeterince faydalanamıyor. Köy yolları maalesef hizmet bekliyor. Sivas'ın bin 233 köyü var, 613 de mezrası var yani bin 846 yerleşim yeriyle Türkiye'de birinci sıradayız” dedi.

Sivas’ın coğrafi anlamda da Konya'dan sonra Türkiye'de ikinci sırada olduğunun altını çizen Akyıldız, “Sivas'ın toplam köylerinin yol ağı 7 bin 660 kilometre. Bu 7 bin 660 kilometrenin, sadece 3 bin 245 kilometresinde asfalt var. Yani geri kalan Sivas'ın köy yollarının 4 bin 415 kilometresinde asfalt yok. Yani yüzdeye vurursak köy yollarının toplam yüzde 43'ünde asfalt var, geri kalan yüzde 57'sinde asfalt yok. Yine Sivas'ın köylerine vurduğumuz zaman bu oranı asfalttan faydalanan köy sayısı, yerleşim yeri sayısı yüzde 44. Sivas'ın bin 028 köy ve mezrasında asfalt yok, çoğunda da yol demeye bin şahit ister. Ben daha önce Meclis kürsüsündeki, buradaki konuşmamda da söylemiştim; Ben Sivas milletvekiliyim, benim köyümün yolu yok. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine biraz daha katkı yapın. Bakın seçim de geliyor, rüşvet paketini de açıkladınız ama bu paketin içinde Sivas yine yok. Bu rüşvet paketinin içerisinden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine de biraz daha fazla ödenek gönderirseniz en azından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri de benim Sivas'ımın köylerinin yollarına birazcık da olsa bakar, birazcık da olsa asfalt yapar diyorum. Gelin, yıllardır yok saydığınız, görmezden geldiğiniz, "Nasıl olsa çantada keklik, biz hizmet yapsak da yapmasak da bunlar bize oy veriyor." dediğiniz benim Sivaslı hemşerilerime en azından yol noktasında, köylerin içme suyu noktasında, köylerin altyapısı noktasında birazcık şu dönem hizmet yapın, eminim Sivas bunu değerlendirecektir. Zaten 24 Haziranda Sivas bunu değerlendirecek. 24 Haziranda Sivas size öyle güzel bir Osmanlı tokadı atacak ki hep söylüyorsunuz ya Osmanlı tokadını. Osmanlı tokadını benim Sivaslı hemşerilerim 24 Haziranda size öyle bir tattıracak ki o zaman Osmanlı tokadının ne olduğunu hep beraber anlayacağız, siz de göreceksiniz onu. Osmanlı tokadını o zaman tadacaksınız. İşte Osmanlı tokadını, hani lafta değil, o zaman tattığınız zaman gerçekten anlayacaksınız” ifadelerini kullandı.