Mehmet TIRPAN

 

Sivas’a gelen Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ı kendinin bilip Sivaslının oyunu cepte keklik sayanların halen Sivas’ın problemlerini çözemediğini söyledi.

Kent meydanında düzenlenen mitingle partilileri ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sivas’ta fabrika yok madenler kapatılmış ve en önemlisi Cumhuriyetin kurulmasına İstiklal Savaşının kazanılmasına ev sahipliği yapmış Sivas’ın bugün itibari içinde bulunduğu durum Sivaslıyı cepte keklik görenlerin ortaya koyduğu tavırdır” dedi. Sivas’ın en büyük iki problemini çözeceklerinin altını çizen Akşener, “Sivas’ta yaşanan göç ve işsizliği ortadan kaldıracağız. Çocuklarımız doğduğu yerde doyacak. Sivas’taki gençlerin artık bir işi olacak. Gençlerin yanı sıra onların abileri de işsiz. O insanlara da istihdam sağlayacağız. Türkiye de özelleştirmeler yapıldı. Bu kapsamda Sivas Demir Çelik satıldı. Divriği madenleri, Kangal Termik Santrali ve Çimento Fabrikası satıldı. Devletin Sivas’ta var olan bütün kurumlarını da taşıdılar. Sizce satılan madenler, fabrikalar ne kadara satıldı? 16 yılda 2.5 trilyon dolar vergi toplandılar. 16 yılda toplanan vergilerden Sivas’ta satılan yerlerin yerine fabrikalar yapıldı mı? Sivas’a maden için yatırım yapıldı mı? İşsizlere istihdam alanı yaratıldı mı? Göçü önleyecek tedbirler alındı mı? Tabiki hepsine hayır. Her yıl 60 bin kişi Sivas’tan göç ediyor. İnsanlarla resmen alay ediyorlar. Tarım ve Hayvancılık noktasında Türkiye’de parmakla gösterilen Sivas’ta tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiş. Besiciler ve çiftçiler perişan. Çiftçilerin ekonomik durumunu düzelteceğiz. Yine yıllardır aydınlatılamayan bu memleketin yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu’nun olayını aydınlatacağız. Haksızlıklara itiraz ettiğimiz için İYİ Partiyi kurduk. Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı açıkladım. İnsanların yüzünü güldüren, şehirlerin gelişmesine katkı sunacak projelerle karşınıza çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZ SANDIKTA HESAP SORACAK”

 

İktidarın yanlış tarım politikalarından en çok etkilenen illerden birinin Sivas olduğunu söyleyen Akşener, “Sivas 15 sene önce tahıl ambarıydı.20 milyon dekar bakliyat alanımız vardı. Şimdilerde ekilmeyen tarlalarımızda buğday vardı, mercimek vardı, şeker pancarı vardı. Bugün çiftçilerimiz borç batağında, maliyetler ve kota yüzünden üretemiyor ya da ürettikleri para etmiyor” dedi.

Sivas nüfusunun yüzde 70’inin tarım ve hayvancılık sektöründe çalıştığını kaydeden Şener, “Mercimeği Kanada’dan, buğdayı Rusya’dan, arpayı Ukrayna’dan alan AKP, kendisine yerli ve milli demeye utanmıyor. İYİ Parti iktidarıyla çiftçimiz borçlarından, kotalardan ve maliyetlerden kurtulacak. Devlet olarak çiftçimizin mahsulüne sahip çıkacağız. Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke olacak. Sivaslı çiftçilerimizin de ülkemizi ithalata mahkum edenlere sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

 

“HAYVANCILIĞI TEŞVİK EDECEĞİZ”

 

Yaylaları oldukça düzgün ve geniş olan Sivas’ta hayvancılığın bitme noktasına geldiğinin altını çizen Şener, “Yeterli destek verilmediği için Sivas’ta hayvancılık bitirildi. 15 sene önce meralarınızda, çayırlarınızda koyunlar, keçiler, sığırlar otlardı. Hayvancılıkta Türkiye’nin Texas’ı olarak bilinen Sivas’ın bugün hayvancılıktan vazgeçmesi son derece üzücü. Ülke sınırlarını aşan Kangal Köpekleri, balıyla da isim yapmayı başarmış Sivas’ın hayvancılıkta teşvik edilmesi olmazsa olmazımızdır. İYİ Parti iktidarıyla ülkemiz Polonya’dan gelen hastalıklı etleri değil, Sivas’tan gelen sağlıklı etleri yiyecek” dedi.