SEYİT ÖMER YILDIZ

Kanuni İlkokulu 1-D sınıfı öğrencileri diğer okullardan bir adım öne geçmeyi başardı.

Eğitimlerin ilk adımı olan harfleri öğrenmeyi erken tamamlayan öğrenciler okumaya başladılar. 1 –D sınıfındaki Minik öğrenciler, okumaya geçmenin mutluluğunu aileleri, öğretmenleri ve okul yöneticileri ile birlikte kutladılar. Bu kapsamda öğrenciler bir etkinlik yapılarak, sınıf öğretmeni Hamza Koçyiğit tarafından hazırlanan ‘Ben artık Okuyorum’ belgeleri öğrencilere dağıtıldı. Daha sonra üzerinde sınıftaki öğrencilerin resmi bulunan pasta, okul Müdürü Numan Kantar, aileler ve öğrencilerle birlikte kesildi. Son olarak ise öğrenciler, üzerinde harflerin bulunduğu balonları okulun bahçesinde gökyüzüne bırakarak harflere veda etti ve okumaya geçmeyi kutladılar.

 Sınıf öğretmeni Hamza Koçyiğit, ‘’Çocukların okuma yazma öğrenmesine ‘ela-lale’ ile başladık, bugün ‘Jale’yi jandarmaya teslim ettik’. Yani bugün biz 29 harfi tamamlamış olduk. Eğitim öğretimde en zor olan kısım, harflerin öğretimidir. Bu süreçte bana destek olan velilerime teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadılar, bizim burada verdiğimiz harfleri evlerinde destekleyerek çocukların daha çabuk harfleri öğrenmesini ve çocukların okumaya geçmesini sağladılar. Harfleri bitirdiğimiz için mutluyuz ve mutluluğumuzu öğrenciler, veliler, okul yönetimi ile paylaşıyoruz. Bu mutluluğu perçinlemek adına pasta keseceğiz ve üzerinde harflerin yazılı olduğu balonları çocuklarımız gökyüzüne bırakacak. Harflere veda edeceğiz, okumaya merhaba diyeceğiz’’ dedi.

Etkinlik hakkında bilgi veren okul müdürü Numan Kantar ise, ‘’Öğrencilerimiz okuma yazmaya geçtiler, bunun sevincini yaşıyorlar. Eğitim öğretim yoluna daha yeni başladılar. Çok uzun bir eğitim öğretim hayatları olacak ve ilk adımı böyle balonlarla, şenliklerle, farklı bir etkinlikle kutluyorlar. çocukların mutluluğu görmeye değer. Çocuklarımız aileleriyle birlikte bu mutluluğu yaşadılar’’ dedi.