MEHMET TIRPAN

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kuran Kurslarının 5 Temmuz’da açıldığını, kurslara ilginin oldukça güzel olduğunu söyledi.

12 bin 820 öğrencinin  kurslara müracaat ettiğini belirten Akkuş, “Yaz kuran kurslarımız açıldı. Camilerimiz adeta çiçeklerimizle doldu. Şuana kadar il merkezinde 594 ilçelerde 785 olmak üzere toplam bin 379 sınıfımız oldu. Camilerimizde yapılan kurslara 12 bin 820 öğrencimiz var. 4-9 yaş arası öğrencilerimiz yüz yüze eğitim görüyorlar. 10-15 yaş arası öğrencilerimizden de isteyen online isteyen yüz yüze eğitim alıyor. Ayrıca 16-22 yaş arası kursiyerlerimizde çevrim içi eğitim görüyorlar” dedi.

Kuran öğrenmek için kurslara katılan gençlere yönelik çeşitli aktiviteler ve yarışmalar düzenleneceğini de aktaran İl Müftüsü Akkuş, “Sportif faaliyetler yürüteceğiz. Geziler yapacağız. Öğrencilerimiz pikniğe götüreceğiz. Tabi ki bu etkinlikleri gerçekleştirirken ailelerden izin alacağız. Çocuklarımız hem eğlenecekler hemde öğrenecekler. Ailelerimiz çocuklarını yaz kuran kurslarına gönderiyorlar. Ailelerimize de göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Her bir sınıftan yarışmalar neticesinde ilk üçe giren öğrencilerimize bisiklet vereceğiz inşallah. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize dini konularda eğitimler vererek inşallah Kuran’ı Kerimi okumayı öğreteceğiz. Yine yavrularımıza duaları ve beş vakit namazın nasıl kılındığını öğreteceğiz. Çocuklara Müslüman Aleminin son Peygamberi olan Hz. Muhammed'in hayatından kıssalar anlatılacak. Yaz Kur’an Kurslarımızdaki temel misyonumuz çocuklarımıza yüce kitabımız Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak bizlere gösterdiği doğruluk, dürüstlük, şefkat, sevgi, saygı, hak ve adaleti çocuklarımıza aşılamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.