Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesinin dış dünyaya açılan kapısı olan web sitelerinin yenilenerek İngilizce, Arapça ve Rusça dil versiyonları ile daha fonksiyonel ve daha estetik bir görüntüye kavuştuğunu söyledi.

Bu sayede web sitelerinin diğer ülkelerden takip eden kişilerin rahatlıkla yapılan çalışmaları ve araştırmaları takip edebildiğini aktaran Yıldız, “Her bir akademisyenin ikinci bir yabancı dili olmasını istediğimiz için 4 batı dili, 4 doğu dili olmak üzere kurslar açtık. Hatta bu yaz bu kursları başarı ile tamamlayan akademisyenlerimizi yurt dışına göndermek istiyoruz” dedi.

Her daim akademik ve idari çalışanların rahatça vakit geçirebilecekleri, her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanların oluşturulmasına da önem verdiklerini vurgulayan Yıldız, “Üniversite yerleşke girişinde yeni bir sosyal tesis inşa ettik. Daha önce yurt olarak kullanılan Kardeşler Dağı eteklerinde bulunan otelimiz tadilattan geçirilerek son derece modern ve rahat bir hale getirilmiş, lezzetli yemeklerin sunulduğu yemek salonları, çeşitli toplantıların yapılabileceği toplantı salonları ve konaklayıcı memnuniyetini öne alan konaklama hizmeti anlayışı ile Üniversitemize değer katmaktadır. Otelimizden akademik ve idari çalışanlarımız ile birlikte halkımız da istifade edebilmekteler. Üniversitemiz içerisinde üniversitemize katkı vermek isteyen hayırseverler tarafından 15 adet çeşme yaptırıldı. Kültürümüzde de önemli bir yere sahip olan bu çeşmeler kampüs peyzajına katkı sağlarken diğer yandan öğrencilerimiz ve personelimizin ihtiyacına cevap vermektedir. Üniversitemizin peyzaj çalışmaları kapsamında bir hayırseverimiz tarafından üniversitemiz eski rektörlük kavşağına saat kulesi de inşa edildi” ifadelerini kullandı.