SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Akademik Personelinin Desteklenmesi Projesi protokolu imzalanarak yürürlüğe gürdi. Sivas Valiliği, Belediye ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Üniversite daha hızlı ayağa kaldırılacak. Valilik Hasan Canpolat toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Kurma ve Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Vali Salih Ayhan “Bilim Sanayi ve Teknoloji Üniversitesinin erkenden ayağa kalkmasını sağlamak için akademik personeli desteklememiz lazım”dedi.

İkinci Üniversitenin Sivas’a değer katacağını belirten Ayhan; “İkinci Üniversitesimizin sağlıklı zamanda ve sağlık bir zeminde oluşması için daha cazip ve cezbedici bir duruma gelmesi lazım. Çünkü Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin fakültelerinin niteliği meslek yüksekokullarının niteliğine baktığımızda hakkikaten arzu ettiğim ettiğimiz, savunma sanayinden, havacılık bölümlerine çok özel bölümleri var. Bu özel bölümlerede özel insanların gelmesi lazım. Bu yüzden bizlerde Sivas Hizmet Vakfının Mütevellileri olarak 5 yıl boyunca Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Akademik Personellerini destekleyecek bir proje hazırladık” ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul ise, gerçekleştirilen protokolün hem üniversite hem de akademik çalışmalarını yürütecek personeller açısında önemli olduğunu vurgulayarak, imzalanan protokol çerçevesinde üniversitenin daha hızlı bir şekilde ayağa kalkarak büyümesine ve dolayısı ile Sivas’ın da büyümesine önemli ölçüde katkılar sunacağını söyledi.