Mehmet TIRPAN

Sivas Milletvekili Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının Muhtarlara Günü dolayısıyla düzenlediği kahvaltı programında 65 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. 

Sivas Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen programda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, “Muhtarlar ve Belediyeler siyasi partilerin adayları olarak yarışa girerler. Mazbatalarını aldıktan sonra gerek Muhtarlık müessesesi gerek Belediye Başkanlarımızın yaptığı hizmetler artık bir kamu hizmetidir. Onlar için bir ayrım söz konusu değildir” dedi

Yeni göreve seçilen Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu’na görevinde başarılar dileyerek sözlerine başlayan Soluk: “Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz her şeyin önünde geliyor. Sivas olarak, Sivaslılar olarak siz Muhtarlar olarak mahallenizdeki komşularınıza, arkadaşlarınıza hemşerilerinize Belediye ile ilgili problemleri her hangi bir siyasi partiye mensup olan muhtarlar olarak değil, kamu görevlisi olarak taşıdığınızda eminiz ki o problemleriniz anında çözülecektir. Zaten aldığımız duyumlara göre Belediyemiz yapması gerekeni yapıyor” ifadelerini kullandı.

SAFLARI SIKI TUTARSAK, ARAMIZA ŞEYTANLAR GİREMEZ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Sizlerin şahsında bütün muhtarlarımızın özel günü olan 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum. Bugün Merkez İlçe Başkanımız sizleri bizlerle bir araya getirdiler. Bizler safları sıkı tutarsak, aramıza nifak giremez, şeytanlar giremez” dedi.

Hep birlikte şehrin sorunlarını çözmek adına mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Aydın: “Hepimizin hedefi ve arzusu bu şehre hizmet etmektir. Kimimiz mahalle mahalle hizmet ediyoruz, kimimiz ile hizmet ediyoruz. Dolayısıyla her birimizin hedefi bu şehre hizmettir. Esas olan vatandaşın yaşam standardını artırabilmek. Hedefimiz buysa o zaman safları sık tutacağız. Hedefimiz bu değilse o zaman bu makamları işgal etmeyeceğiz. Bu hepimiz için geçerlidir. Amacımız üzüm yemek. Halka hizmet Hakk’a hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

MUHTARLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin de, “Muhtarlar Günü kutlu ve mübarek olsun. Biz Ak Parti olarak muhtarlarla birebir çalışan bir teşkilatız. İlçe teşkilatlarımız da bizim mahalle ve köylerimizden sorumlu yöneticilerimiz var. Diğer taraftan Belediye Meclis üyelerimizin de sorumluluğunda 2-3 mahalle var. Bunu neden yapıyoruz. Arada bir köprü kurabilmek için. Hem teşkilatımızda hem de Belediyemizde sorunları daha sıkı takip edebilmek için böyle bir uygulama yapıyoruz. Siz Muhtarlarımızdan da bu mekanizmaların çalıştırılmasında yardımcı olmanızı istiyoruz. Bu sebeple bu gibi organizasyonların faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

MUHTARLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu da, “Muhtarlarımızla kahvaltıda bir araya gelmek istedik. Bizler Merkez İlçe olarak Muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Muhtarlarımız bizim demokrasi zincirimizin ilk halkasını oluşturuyor” dedi.

Muhtarların seçilerek göreve gelen kişiler olduğunu hatırlatan Eminoğlu sözlerini: “Sizler seçilerek gelen insanlarsınız. Temsil noktasında ilk halkayı oluşturan muhtarlardır. Bizler Merkez İlçe Teşkilatı olarak göreve yeni geldik. Bundan sonraki çalışmalarımızda sizleri aramızda görmek istiyoruz. Sizlerin taleplerini ve isteklerini tabi ki göz önünde bulunduracağız. Bizler de Sivas’ımıza hizmet ederken, sizlerin mahallelerde tespit ettiği problemlere çözüm bulma noktasında her zaman sizlere yardımcı olacağız” şeklinde sonlandırdı.

İNŞALLAH BU ÇİÇEK DİKEN OLMAYACAKTIR

Son konuşmacı olarak söz alan Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç da: “AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıdan ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Çiçeği burnunda başkanımız göreve yeni gelmesine rağmen bizlerle iki defa toplantı yaptı. İnşallah bu çiçek diken olmayacaktır. Gül olacaktır. Bütün Sivas’ı kapsamı altına alacaktır. Çıtayı daha da çok yükseltecektir. Bu çalışmaların birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.