Hüsne AKKAYA

6. Olağan Kongre sürecini başlatan AK Parti hem merkezde hem de ilçelerde  delege seçimini başlattı. AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanlığı delege seçimini Pazar günü Kongre Lise spor salonunda gerçekleştirdi. Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, “19 Ağustos ve 12 Kasım’da ilçe kongreleri yapılacak , 19 Kasım ve 25 Şubat tarihleri arasında ise AK Parti genel merkezinin belirleyeceği bir gün de il kongreleri yapılacak” dedi.

Kongreler bittikten sonra ise ilçeler de birer hafta arayla kadın kolları ve gençlik kollarının kongrelerinin yapılacağını belirten Şahin, bu süreç bittikten sonra AK Parti’nin 2019 yılında yepyeni bir kadro ile işe başlayacağını söyledi.

2019 YILINDA YENİ BİR YÖNETİM ŞEKLİ İLE HİZMET VERİLECEK

Belediye Başkanı Sami Aydın ise  2001 yılından bu yana Türkiye'de önemli projelere imza atan AK Parti’nin 2019 yılında yeni bir yönetim şekli ile hizmet vereceğini ve şimdiden bu alt yapının oluşturduğunu kaydetti. AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habip Soluk ise delege seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu 2019 yılı seçimleri öncesinde yapılan bir çalışmadır” dedi. AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise, “Bu seçimler ile yönetim kadroları belirlenecek ve böylelikle 15 yıldır hizmet veren AK Parti taban ve tavanından aldığı güçle hayırlı işlere vesile olacak” diye konuştu.AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, seçilen delegelerin  AK Parti yöneticilerini seçeceklerini belirterek, ''Biz herkesin düşüncesine saygılı olduk bu yüzden gelin oy kullanın dedik'' şeklinde konuştu.